Köfteli Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 100 gr kıyma
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz ,karabiber
- 3 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Kuru nane
- İsteğe nazaran pul biber
Köfteli Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce tencereye bir litre su koyun ve pirinci ekleyip haşlamaya bırakın .
- Şimdi köfteleri hazırlayalım .Kıymayı bir kaba alın ,galeta ununu ekleyin, az tuz ve karabiber ekleyin yeterlice yoğurun.
- Küçük köfteler yapın, bir tepsiye biraz un serperek oraya atın ve sallayın .
- Pirinçi denetim edin yumuşamışsa köfteleri atın, bir iki taşım kaynatın.
- Meyaneyi hazırlayalım; yoğurtu bir kapta yumurta ve unla çırpın .
- Çorbanın sıcak suyuyla birlikte ılıtın ,çorbaya ekleyin .2-3 taşım kaynatın.
- Tereyağını nane ile kızdırın .Üzerine gezdirin.
- En son kapatın ,tuzunu ekleyin ve hazır afiyet olsun ????.