elektronikci
FD Üye
Köfteli Yoğurtlu Çorba Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış buğday
- 1.5 litre su
- Tuz(çorbayı ocaktan almadan evvel eklenmeli)
- 150 gram kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağından biraz eksik ince bulgur (dikkatli ekleyin)
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- Yarım limon suyu(çok sulu ise hepsini eklemeyin)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı nane
Köfteli Yoğurtlu Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kaynayan suya haşlanmış nohutu ve haşlanmış buğdayı ekleyin.
- Öbür tarafta köfteleri hazırlayın.
- Köfteleri elinizi ıslayarak yuvarlak hal verin ve dinlenmeye bırakın.Öncesinde hazırlarsanız daha uygun olur.
- Sosu için de tüm sos gereçlerini güzelce karıştırın.
- Çorbanın kaynar suyundan alıp sosu ılıtın.
- Nohut ve buğday 5- 10 dk özdeştikten sonra üzerine köfteleri ekleyin.
- Köfteleri karıştırarak dikkatli bir halde ekleyin ki dağılmasın.
- Köfteler 10 15 dk kaynadıktan sonra sosu da ekleyip pişmeye bırakın.
- Pişen çorbanın üzerine tereyağ eritip nane ile birleştirin ve afiyet olsun.
Köfteli Yoğurtlu Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı