teknolojiuzmani
FD Üye
Kokoreç-Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana kuşbaşı
- Kaynatmak için su
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1-2 domates
- 1 soğan
- Yarım demet maydonoz
- Tuz
- Karabiber
Kokoreç-Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuşbaşı etleri düdüklüye alıp üzerini geçecek kadar su koyuyoruz.
- Kaynamaya başlayınca ağzını kapatıyoruz. 30 dakika sonra açıyoruz.
- Suyu kalmış ise suyunu süzüp tencereye sıvı yağ döküyoruz.
- Biraz kavurduktan sonra kırmızı toz biber ekliyoruz.
- Daha sonra tuz ve karabiberi de ekliyoruz.
- Domates, maydonoz ve soğanı yemeklik doğruyoruz salata gibi.
- Sadece tuz koyup karıştırıyoruz.
- Etleri ekmeğe bolca koyuyoruz ve yapmış olduğumuz salatadan.Afiyet olsun.
Kokoreç-Tantuni Tarifi Fotoğraflı Yapılışı