Kokoş Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 150 gram teremyağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağından 2 parmak eksik buğday nişastası
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı nutella (tepeleme)
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı mısır gevreği
Kokoş Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kaba teremyağ, yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri, vanilya koyulup, düzgünce birbirine yedirilir.
- Sonra nişasta, kabartma tozu ve un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
- Hamurdan, cevizden biraz büyük kesimler koparıp, elimizde yuvarlayıp kenarlarından bastırarak biçim verip yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- 170-180 derece fırında hafif pembeleşinceye (kızarmamasına dikkat edelim) kadar pişirilir. Benim fırınımda 35 dakikada pişti. Fırından fırına farklılık gösterebilir.
- Fırından çıkan kurabiyeler soğumaya bırakılır.
- Nutellalı sosu için; nutellayı benmari yolu ısıtıp, içine sıvı yağı koyup uygunca karıştırılır.
- Öteki bir kasede de mısır gevreklerini elimizle biraz kırıyoruz.
- Soğuyan kurabiyeler evvel önce nutella sosuna, sonra mısır gevreğine batırılıp servis tabağına alınır. Afiyet olsun .
Kokoş Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı