
Kokulu Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 4 kaşık sıvı yağ
- 4 kaşık şeker
- 4 kaşık un
- 4 kaşık irmik
- 1.5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım portakal kabuğu rendesi
- 3.5 su bardağı süt
- 2 bardak şeker
- 1.5 paket krem şanti
- Vişne reçeli
Kokulu Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak 180 derece fırınımızı ısıtmaya başlatalım….
- Yumurta ve şeker çırpılır, daha sonra tüm materyaller karıştırılır kek kıvama geldiği vakit borcama dökülür (Ben fazla olsun diyerekten uzun borcama yaptım)
- Isıtılmış fırında pişmeye bırakılır olduktan sonra oda ısısında ki süt ve şekeri bir kapta düzgünce çırpalım şeker erisin daha sonra birinci sıcaklığı çıkan kekimize dökelim….
- Süt çektikten sonra isteğe nazaran üzerine bir sos yapabilirsiniz. Benim tercih ettiğim krem şanti ile vişne reçelinin sıvısını karıştırdım onu kullandım çok lezzetli oldu afiyet olsun….
.