Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kokulu Tatlı

Kokulu Tatlı
0
32

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
kokulu-tatli.jpg

Kokulu Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 4 kaşık sıvı yağ
  • 4 kaşık şeker
  • 4 kaşık un
  • 4 kaşık irmik
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım portakal kabuğu rendesi
Şerbet için;
  • 3.5 su bardağı süt
  • 2 bardak şeker
Üstüne;
  • 1.5 paket krem şanti
  • Vişne reçeli

Kokulu Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak 180 derece fırınımızı ısıtmaya başlatalım….
  2. Yumurta ve şeker çırpılır, daha sonra tüm materyaller karıştırılır kek kıvama geldiği vakit borcama dökülür (Ben fazla olsun diyerekten uzun borcama yaptım)
  3. Isıtılmış fırında pişmeye bırakılır olduktan sonra oda ısısında ki süt ve şekeri bir kapta düzgünce çırpalım şeker erisin daha sonra birinci sıcaklığı çıkan kekimize dökelim….
  4. Süt çektikten sonra isteğe nazaran üzerine bir sos yapabilirsiniz. Benim tercih ettiğim krem şanti ile vişne reçelinin sıvısını karıştırdım onu kullandım çok lezzetli oldu afiyet olsun…. ☺️.
Kokulu Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,343Kullanıcılar
Kara123Son üye
Üst Alt