Kokusuyla Büyüleyecek Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 5 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet portakalın kabuğu
- Aldığı kadar un (3,5 su bardağı kullandım)
Kokusuyla Büyüleyecek Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabımıza oda sıcaklığındaki margarini ,sıvı yağı ve portakal suyunu alıp karıştıralım.
- Nişasta ,pudra şekerini ve unu denetimli bir biçimde ekleyelim.
- Sonra rendelediğimiz portakal kabuklarını ekleyip hamurumuzu toplayalım yağlı kağıt bıraktığımız tepsimize ceviz büyüklüğündeki kurabiyelerimizi alalım.
- Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza alalım kurabiyelerimizi ve 25 dakika pişirelim.
- Pişen kurabiyelerimizi fırından alalım kurabiyelerimizin içi hafif ıslakmış üzere olabilir kıyır kıyır olması için
- Ilıdıktan sonra 20 dakika buzdolabında bekletelim.
- Servise hazır servis sırasında ben pudra şekeri kullandım siz dilediğimiz biçimde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.