bilgisayarci
FD Üye
Kol Böreği (Baklavalık Yufkadan) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- Yarım kilo kıyma
- 2 adet kuru soğan
- Sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber, pulbiber
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Kol Böreği (Baklavalık Yufkadan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç malzemesi için sıvı yağımızı tavaya dökelim, kıymayı tavamıza alalım. Güzelce kavuralım.
- Ardından yemeklik doğradığımız soğanlarımızıda ilave edelim.Birlikte kavuralım.
- Ardından baharatlarını ekleyelim piştikten sonra ocağın altını kapatalım.
- Sosunu hazırlayalım.
- Yufkamızdan 1 parça serip üzerine hafif sostan gezdirelim üzerine 2. Yufkamızı serelim ,sosumuzdan dökelim ,çok fazla dökmeyin yufka anında ıslanıyor ve rulo sarılmıyor.
- Yufkamızı üzerine serip sostan az dökelim.
- Yufkamızı serip kıymalı harcımızdan koyalım.
- Rulo şeklinde saralım. Fotoğrafta olduğu gibi şekil verelim.
- Malzeme bitinceye kadar aynı şekilde devam ediyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
- Kalan sosumuzu üzerine ilave edelim 200 derece önceden ısıtılmış fırınımızda kızarana kadar pişirelim.
Kol Böreği (Baklavalık Yufkadan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı