Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kol Böreği (El Açması)

Kol Böreği (El Açması)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kol-boregi-el-acmasi.jpg

Kol Böreği (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık su (bardak ölçüm 200 ml)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 7 su bardağı un(bardak ölçümü 200 ml)
İç harcı
  • Yarım kilo haşlanmış patates
  • Yarım soğan
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 150 gram tereyağ

Kol Böreği (El Açması) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce soğanlarımızı doğradıktan sonra tavaya alalım biraz kavrulduktan sonra salça koyalım.
  2. Biraz daha kavrulduktan sonra haşlanmış patateslerimizi ekleyip birbirine yedikten sonra ocaktan alalım.
  3. Hamurumuz için yoğurma kabımızın içine 3 su bardağı ılık su ,1 yemek kaşığı tuz ve 7 su bardağı unu her zaman kontrollü eklemeye başlayalım. Kulak memesi kıvamını alana kadar ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Yoğurduğumuz kaptan taşın üzerine alalım ve 5 dakika yoğuralım özleştirelim.
  5. Daha sonra 12 eşit parçaya bölelim böldüğümüz parçaları yuvarlayıp küçük küçük bezeler haline getirelim ve bir servis tabağına alalım.
  6. Bezelerin üzerini poşet veya temiz bir mutfak bezi ile örtüp 30 dakika dinlendirelim.
  7. Bu dinlendirme sonunda çok güzel açılacak hamurlarımız dinlendikten sonra tek tek tezgahın üzerine unlayarak açmaya başlayalım. Hafif unlayarak merdaneyle hamuru servis tabağı büyüklüğünde açalım
  8. Servis tabağımızın tabanını güzelce erittiğimiz tereyağ ve sıvı yağ karışımı ile yağlıyalım ve açmış olduğumuz hamurumuzu tabağımızın üstüne koyalım.
  9. Daha sonra 2-3 kez fırçayı sürerek yağlıyalım.
  10. Hepsi üst üste gelecek şekilde tüm bezelere aynı işlemi yapalım.
  11. Bezelerimizin tamamı bittiğinde en üst hamurumuzu da yağlayalım daha sonra borcam yada tepsimizi yağlıyalım.
  12. Hamuru açabildiğiniz kadar açalım.
  13. Hamur inceldikçe yırtılmalar olacaktır,hiç sorun etmeyin bunu çünkü içeride kalacak görünmeyecek dört tarafında uçlarını katlıyalım.
  14. Daha sonra iç malzemelerden dilediğimiz kadar koyalım,istediğiniz gibi iç harcı koyabilirsiniz ileriye doğru hamuru saralım.
  15. Kalan yağı böreklerimizin üzerine sürelim ve önceden sıcacık ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. ????????????????????.
Kol Böreği (El Açması) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt