elektronikci
FD Üye
Kol Böreği (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ılık su (bardak ölçüm 200 ml)
- 1 yemek kaşığı tuz
- 7 su bardağı un(bardak ölçümü 200 ml)
- Yarım kilo haşlanmış patates
- Yarım soğan
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 150 gram tereyağ
Kol Böreği (El Açması) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce soğanlarımızı doğradıktan sonra tavaya alalım biraz kavrulduktan sonra salça koyalım.
- Biraz daha kavrulduktan sonra haşlanmış patateslerimizi ekleyip birbirine yedikten sonra ocaktan alalım.
- Hamurumuz için yoğurma kabımızın içine 3 su bardağı ılık su ,1 yemek kaşığı tuz ve 7 su bardağı unu her zaman kontrollü eklemeye başlayalım. Kulak memesi kıvamını alana kadar ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Yoğurduğumuz kaptan taşın üzerine alalım ve 5 dakika yoğuralım özleştirelim.
- Daha sonra 12 eşit parçaya bölelim böldüğümüz parçaları yuvarlayıp küçük küçük bezeler haline getirelim ve bir servis tabağına alalım.
- Bezelerin üzerini poşet veya temiz bir mutfak bezi ile örtüp 30 dakika dinlendirelim.
- Bu dinlendirme sonunda çok güzel açılacak hamurlarımız dinlendikten sonra tek tek tezgahın üzerine unlayarak açmaya başlayalım. Hafif unlayarak merdaneyle hamuru servis tabağı büyüklüğünde açalım
- Servis tabağımızın tabanını güzelce erittiğimiz tereyağ ve sıvı yağ karışımı ile yağlıyalım ve açmış olduğumuz hamurumuzu tabağımızın üstüne koyalım.
- Daha sonra 2-3 kez fırçayı sürerek yağlıyalım.
- Hepsi üst üste gelecek şekilde tüm bezelere aynı işlemi yapalım.
- Bezelerimizin tamamı bittiğinde en üst hamurumuzu da yağlayalım daha sonra borcam yada tepsimizi yağlıyalım.
- Hamuru açabildiğiniz kadar açalım.
- Hamur inceldikçe yırtılmalar olacaktır,hiç sorun etmeyin bunu çünkü içeride kalacak görünmeyecek dört tarafında uçlarını katlıyalım.
- Daha sonra iç malzemelerden dilediğimiz kadar koyalım,istediğiniz gibi iç harcı koyabilirsiniz ileriye doğru hamuru saralım.
- Kalan yağı böreklerimizin üzerine sürelim ve önceden sıcacık ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. ????????????????????.