Kol Boreği tarifi
Resimli Kol Boreği tarifi
Kol Boreği Nasıl Yapılır
imageskolboreginasilyapilir5ad463e7c7660
Malzemeler:
300 gr un
250 gr kiyma
1 adet sogan
¼ demet maydanoz
1 yemek kasigi siviyag
tuz, karabiber
1 yemek kasigi tereyag
Yapilisi:
1 Sogani ayiklayip kub seklinde dograyin Sivi yagda kavurun Kiymayi ilave edip kavurmaya devam edin Tuz ve karabiberle tatlandirin Ince ince kiydiginiz maydanozu ekleyin
2 Unu tuz ve su ile yogurup yumusak bir hamur elde edin Oklava yardimiyla 12 mm kalinliginda acin Hazirladiginiz yufkanin alt kismina malzemeyi koyup rulo seklinde sarin Yagladiginiz firin tepsisine hamuru kivirarak doseyin 1 yemek kasigi tereyagini eritip uzerine gezdirin 200 derece isitilmis 40 dakika pisirinİsterseniz, peynirli, pırasalı, ıspanaklı ve patatesli de yapabilirsiniz
Resimli Kol Boreği tarifi
Kol Boreği Nasıl Yapılır
imageskolboreginasilyapilir5ad463e7c7660
Malzemeler:
300 gr un
250 gr kiyma
1 adet sogan
¼ demet maydanoz
1 yemek kasigi siviyag
tuz, karabiber
1 yemek kasigi tereyag
Yapilisi:
1 Sogani ayiklayip kub seklinde dograyin Sivi yagda kavurun Kiymayi ilave edip kavurmaya devam edin Tuz ve karabiberle tatlandirin Ince ince kiydiginiz maydanozu ekleyin
2 Unu tuz ve su ile yogurup yumusak bir hamur elde edin Oklava yardimiyla 12 mm kalinliginda acin Hazirladiginiz yufkanin alt kismina malzemeyi koyup rulo seklinde sarin Yagladiginiz firin tepsisine hamuru kivirarak doseyin 1 yemek kasigi tereyagini eritip uzerine gezdirin 200 derece isitilmis 40 dakika pisirinİsterseniz, peynirli, pırasalı, ıspanaklı ve patatesli de yapabilirsiniz