bilgisayarci
FD Üye

Kolay 15 Dakikada Tencerede Yumuşacık Sufle Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 8 tepeleme yemek kaşığı un
- Bitter çikolata
- Pudra şekeri
- Su
Kolay 15 Dakikada Tencerede Yumuşacık Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel geniş bir tencerede suyumuzu kaynatalım. Isıya sağlam kaplara yapacağımız için suyun uzunluğunu onlara nazaran ayarlayalım. Kapların yarısına gelecek halde olsun ki kaynayınca suflemize su gelmesin.
- Kek hamuru için bir kapta yumurtayı ve şekeri çırpın, güzelce köpürtün.
- Daha sonra sıvı yağ, süt, un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpalım. Unu elerseniz daha âlâ olacaktır. Kek hamurumuz hazır.
- Kek hamurumuzu ısıya destekli kaplara yada fincanlara paylaştıralım. Kapların yarısını az geçecek formda dolduralım.
- Çikolataları ise hamurun ortalarına yerleştirelim. İstediğiniz kadar çikolata koyabilirsiniz. Çikolatalar hamurun altında kalacak.
- Kaynamakta olan suya fincanları oturtturalım. Tencerenin kapağını kapatalım ve 10 dakika boyunca hiç açmayalım.
- Suflemiz hazır. Üzerine pudra şekeri döküp servis ediniz. Afiyet olsun.