
Kolay Açılan El Açması Ispanaklı Börek Tanımı İçin Gereçler
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı su
- 4.5 su bardağı un
- 5-6 deste ıspanak
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kolay Açılan El Açması Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağ, sirke, sıvı yağ, yoğurt ve yumurta, tuz ve suyu ek edip karıştırıyoruz.
- Sonra yavaş yavaş unu ek ediyoruz ele yapışmayan yumuşak hamur elde ediyoruz.
- Hamuru 7 bezeye bölüyoruz ve 30 dakika dinlendiriyoruz.
- Bu sırada ıspanakları doğruyoruz, üzerine tuz ek ediyoruz. 10 dakika bekletip suyunu sıkıyoruz.
- Hamurları nişasta ile ince açıyoruz (Zaten hemencecik açılıyor)
- Yufkanın bir tarafını katlayıp ortasına yağ sürüyoruz ve iç gerecimizi koyup rulo üzere büküyoruz. Hepsini bu halde devam ettiriyoruz.
- Sos için; bütün materyalleri karıştırıyoruz.
- Sosu böreğin üzerine döküyoruz her tarafına gelecek biçimde. Ben üzerine çörek otu serptim sizin isteğinize bağlı.
- Evvelden 180 derece ısıtılmış sobaya koyup pişiriyoruz. Afiyet olsun!. ????????????beğendiyseniz yorum yapmayı unutmayın????????????.