Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kolay Açılan El Açması Ispanaklı Börek

Kolay Açılan El Açması Ispanaklı Börek
0
24

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
kolay-acilan-el-acmasi-ispanakli-borek.jpg

Kolay Açılan El Açması Ispanaklı Börek Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı su
  • 4.5 su bardağı un
İç gereç için;
  • 5-6 deste ıspanak
Ortasına sürmek için;
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için sos;
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Kolay Açılan El Açması Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tereyağ, sirke, sıvı yağ, yoğurt ve yumurta, tuz ve suyu ek edip karıştırıyoruz.
  2. Sonra yavaş yavaş unu ek ediyoruz ele yapışmayan yumuşak hamur elde ediyoruz.
  3. Hamuru 7 bezeye bölüyoruz ve 30 dakika dinlendiriyoruz.
  4. Bu sırada ıspanakları doğruyoruz, üzerine tuz ek ediyoruz. 10 dakika bekletip suyunu sıkıyoruz.
  5. Hamurları nişasta ile ince açıyoruz (Zaten hemencecik açılıyor)
  6. Yufkanın bir tarafını katlayıp ortasına yağ sürüyoruz ve iç gerecimizi koyup rulo üzere büküyoruz. Hepsini bu halde devam ettiriyoruz.
  7. Sos için; bütün materyalleri karıştırıyoruz.
  8. Sosu böreğin üzerine döküyoruz her tarafına gelecek biçimde. Ben üzerine çörek otu serptim sizin isteğinize bağlı.
  9. Evvelden 180 derece ısıtılmış sobaya koyup pişiriyoruz. Afiyet olsun!. ????????????beğendiyseniz yorum yapmayı unutmayın????????????.
Kolay Açılan El Açması Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt