Kolay Alfredo Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket (200ml) krema
- Tereyağı
- 400-500 gram tavuk göğüs (juliyen (ince uzun) doğranmış)
- 1 paket mantar (doğranmış)
- Herhangi bir makarna çeşidi (penne, fettuccine )
- Rendelenmiş eriyebilen rastgele bir sert peynir (kaşar, tulum, parmesan)
- Tuz
- Karabiber
Kolay Alfredo Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün materyalleri hazırlıyoruz. Makarnayı kaynar suya koyuyoruz o pişerken sosu hazırlıyoruz.
- Geniş bir tavaya tereyağını eritiyoruz doğranmış tavuğu ekliyoruz.
- Tavuk biraz piştikten sonra mantarları ekliyoruz.
- Tavadaki hazırladıklarımızı farklı bir kaba alıyoruz.
- Kremayı tavaya koyuyoruz biraz kıvam aldıktan sonra peyniri ekliyoruz.
- Karabiber (karabiber kremayla çok hoş oluyor) ve tuz ekliyoruz.
- Son olarak sosu haşlamış olduğumuz makarnaya ekliyoruz. Hepsi bu kadar afiyet olsun.