Kolay Aşure Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo aşurelik buğday
- 2 su bardağı nohut
- 2 su bardağı fasulye
- 1 su bardağı pirinç
- 1 bardak süt
- 1 bardak kuru üzüm
- 1 bardak kuru kayısı
- Yarım portakal kabuğu
- Hindistan cevizi
- Antep fıstığı
- Ceviz
- Nar
- Fındık kırığı
- Fıstık
- Kuş üzümü
- Fıstık kırığı
Kolay Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar herkese.
- Ben daha evvelce nohutumu ve fasulyemi haşlamıştım akşamdan buzluktan çıkardım.
- Daha sonra akşamdan buğdayımızı 9-10 kez yıkandıktan sonra bir tencereye alarak üstüne su ekliyoruz ve kabarması için bırakıyoruz zati çabucak suyunu çekiyor o yüzden o çektikçe 1 kez daha ekleyerek ocağa alıyoruz .
- Üzerine çıkana kadar sıcak su ekliyoruz ve biraz kaynatıyoruz .
- Kaynayınca altını kapatıp sabaha kadar kabarmasını bekliyoruz benim bebeğim küçük olduğundan akşamdan pişirdim.
- Büyük bir tencereye haşlanmış buğdayı koyuyoruz.
- Fasulye ve nohutu da ekliyoruz.
- Üstüne su baya çıkana kadar pişmesini bekliyoruz .
- Gerçi hepsi pişmiş lakin 30 dakika orta ara karıştırarak devam ediyoruz.
- Sırayla üzüm ,kayısı ,pirinç ,portakalı ve süt ekliyoruz.
- Yarım saat daha ocakta karıştırarak devam ediyoruz.
- Son olarak şekerimizi ekliyoruz .Ben 1 kg şeker döktüm ancak tercihe nazaran değişebilir.
- Şekeri de eriyinceye kadar yani kaynayana kadar kısık ocakta kaynatıyoruz.
- Aşuremiz hazır soğuduktan sonra donuyor ve kaselerimize alarak süsleme yapabilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????.