Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kolay Aşure

Kolay Aşure
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kolay-asure.jpg

Kolay Aşure Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kilo aşurelik buğday
  • 2 su bardağı nohut
  • 2 su bardağı fasulye
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak kuru üzüm
  • 1 bardak kuru kayısı
  • Yarım portakal kabuğu
Süsleme için;
  • Hindistan cevizi
  • Antep fıstığı
  • Ceviz
  • Nar
  • Fındık kırığı
  • Fıstık
  • Kuş üzümü
  • Fıstık kırığı

Kolay Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır

Merhabalar herkese.
  1. Ben daha evvelce nohutumu ve fasulyemi haşlamıştım akşamdan buzluktan çıkardım.
  2. Daha sonra akşamdan buğdayımızı 9-10 kez yıkandıktan sonra bir tencereye alarak üstüne su ekliyoruz ve kabarması için bırakıyoruz zati çabucak suyunu çekiyor o yüzden o çektikçe 1 kez daha ekleyerek ocağa alıyoruz .
  3. Üzerine çıkana kadar sıcak su ekliyoruz ve biraz kaynatıyoruz .
  4. Kaynayınca altını kapatıp sabaha kadar kabarmasını bekliyoruz benim bebeğim küçük olduğundan akşamdan pişirdim.
  5. Büyük bir tencereye haşlanmış buğdayı koyuyoruz.
  6. Fasulye ve nohutu da ekliyoruz.
  7. Üstüne su baya çıkana kadar pişmesini bekliyoruz .
  8. Gerçi hepsi pişmiş lakin 30 dakika orta ara karıştırarak devam ediyoruz.
  9. Sırayla üzüm ,kayısı ,pirinç ,portakalı ve süt ekliyoruz.
  10. Yarım saat daha ocakta karıştırarak devam ediyoruz.
  11. Son olarak şekerimizi ekliyoruz .Ben 1 kg şeker döktüm ancak tercihe nazaran değişebilir.
  12. Şekeri de eriyinceye kadar yani kaynayana kadar kısık ocakta kaynatıyoruz.
  13. Aşuremiz hazır soğuduktan sonra donuyor ve kaselerimize alarak süsleme yapabilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????.
 
858,480Konular
981,422Mesajlar
29,590Kullanıcılar
Üst Alt