Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kolay Baklava

Kolay Baklava
0
33

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
kolay-baklava.jpg

Kolay Baklava Tanımı İçin Gereçler


Şerbeti için;
  • 1 kg şeker
  • 1 litre su
  • 8-9 damla limon suyu
Hamuru için;
  • 2 adet yumurta
  • 50 gram tereyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Bir çimdik tuz
  • Yarım yemek kaşığı limon suyu
  • 4-5 su bardağı un
Ortası için;
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için;
  • 200 gram tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Açarken kullanmak için;
  • Nişasta

Kolay Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle şerbet ile başlayalım. Şeker ve suyu yüksek ateşte kaynatıyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra orta ateşe alıp 20-25 dakika daha kaynatıyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra altını kapatıp limon suyu ekliyoruz. Ve soğutmaya alıyoruz.
  4. Hamuru için tereyağını eritip soğutuyoruz.
  5. Yumurta, tereyağ, yoğurt ve sıvı yağı karıştırıyoruz.
  6. Üzerine 3 su bardağı un atıyoruz.
  7. Unun üzerine kabartma tozu, kabartma tozunun üzerine sirke yan tarafına limon suyunu ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz.
  8. Unu azar azar ekleyin.
  9. İçindeki yağdan ötürü hamur cıvık üzere olabilir. Fakat katiyetle o denli düşünmeyin.
  10. Hamuru 4 tane beze yapıp 20 dakika dinlendiriyoruz.
  11. Sonrasında 1 adedini bol nişastalı açıyoruz.
  12. Daha sonra ikiye katlayıp tekrar nişasta yapıyoruz.
  13. Kenarlardan tekrar ikiye katlayıp zarf ✉️ formunu veriyoruz.
  14. Tekrar tepsi boyutunda açıyoruz.
  15. Açarken nişastadan ötürü güç açılıyor.
  16. 1 adedini tepsinin en altına koyuyoruz.
  17. Ve üzerine cevizin yarısını koyuyoruz.
  18. Sonra üstüne tekrar açmış olduğumuz hamurdan koyuyoruz.
  19. Cevizin kalan yarısını da bu kata ekliyoruz.
  20. Geriye kalan iki hamuru üst üste koyuyoruz. Ve baklavanın bu kısmı bitti.
  21. Kare biçiminde kesiyoruz.
  22. Üzerine 200 gram eritip soğutmuş olduğum tereyağını gezdiriyorum.
  23. Tereyağın üzerindeki beyaz köpükleri dikkatli bir halde alın.
  24. Tereyağını yaydıktan sonra sıvı yağı da gezdiriyoruz.
  25. Evvelce ısıtılmış 165 derece fırında 1 saat pişiriyoruz.Her fırında pişirme müddetinde farklılıklar olabilir.
  26. Baklava soğuduktan sonra soğumuş şerbeti üzerine gezdiriyoruz.
  27. 4-5 saat sonra servis edebilirsiniz.
  28. Üzerini süslemek için antep fıstığı tozu kullandım. ???? Deneyeceklere afiyet olsun bir dahaki tarifde görüşmek üzere. ???? Ayrıntılı görüntüsü için instagram sayfamı ziyaret edebilirsiniz.
Kolay Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt