
Kolay Bazlama Tanımı İçin Gereçler
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 su bardağı ilik sut
- 1 yemek kaşığı kuru maya (Yada 1 paket yas maya)
- 1 kg un
Kolay Bazlama Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç bütün gereçleri karıştırın, yavaş yavaş unu ekleyip hafif ele yapışan bir hamur yoğurun.
- Elinize çok az sıvı yağ döküp hamuru toparlayın.
- Hamurun üzerine poşet geçirip, hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın.
- Sonra hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alıp sofra bezine altlarını unlayıp yan yana dizip üzerini hafif bastırın.
- Üzerine tekrar bir sofra beziyle kapatıp hamurlar kabarana kadar bekletin.
- Sonra silex’de yahut tavada pişirebilirsiniz. Silexde pişirirseniz üzerine kapağını kapatın. Tavada pişirirseniz alt üst çevirerek pişirin.