
Kolay Beşamel Soslu Pırasa Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo pırasa (Sap kısımları daha uygun)
- 2 adet havuç
- 2 orta boy patates
- 300 ml süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 çay kasığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kolay Beşamel Soslu Pırasa Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pırasalar temizlenir, patatesler soyulur ve ortadan ikiye bölünüp en fazla kibrit kalınlığında olacak şekilde doğranır. Havuçlar rendelenip bir kenara alınır.
- Tava yada tencerenize sıvı yağı ekleyip doğranmış patatesleri içine atıp, kızarmayacak ama hafif yumuşayacak şekilde soteliyoruz.
- Üzerine pırasaları ekleyip, biraz soteledikten sonra havuçları da ekleyip yumuşayana kadar sotelemeye devam ediyoruz.
- Üzerine unu ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, sütü ilave ediyoruz ve özleşene kadar ortalama 3 dakika pişiriyoruz.
- Son olarak tuz ve baharatları ekleyip hafif yağlanmış borcama aktarıp, yarım su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peynirini karıştırıp, 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından almadan 3 dakika önce geri kalan kaşar peynirini ekleyip peynir eriyene kadar fırında tutmaya devam ediyoruz.
- Sonrasında afiyetle yemesi kalıyor????sağlıkla kalın,tuzu baharatları kendi damak tadınıza uygun ayarlayabilirsiniz.