Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kolay El Açması Çıtır Börek

Kolay El Açması Çıtır Börek
0
108

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
citir-borek.jpg

Kolay El Açması Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • ️5 su bardağı un
  • ️2 su bardağı su (kontrollü)
  • ️2 tatlı kaşığı tuz
  • ️2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • ️1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
Patatesli harç için:
  • 3-4 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 tatlı kaşığı salça
  • Karabiber,tuz

Kolay El Açması Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patesli harç için:patatesi haşlayıp soyduktan sonra küçük küçük doğrayalım.
  2. Uygun bir tavaya tereyağını ekleyip küçük doğranmış soğanı kavuralım .
  3. Üzerine salça,karabiber ve tuzu ekledikten sonra patateslerimizi de ekleyip güzelce karıştıralım.
  4. Uygun bir kaba un su ve tuzu alıp ele yapışmayacak bir hamur yoğuralım .
  5. Hamuru 10 dakika üstü kapalı bir halde dinlendirdikten sonra yumurta büyüklüğünde kesimlere ayıralım.
  6. Bezeleri merdane ve un yardımıyla küçük bir tabak büyüklüğünde açalım.
  7. Açtığımız hamurlarım ortasına erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağ karışımından çokça sürelim ( ne kadar hoş yağlarsak o kadar hoş açılır )
  8. Açıp ortalarını yağladığımız ve üst üste koyduğumuz hamurları da 20 dk dinlendirdikten sonra tezgahın üzerinde elimizle yanlara hakikat çekiştirerek açalım .Küçük yırtıklar olabilir telaş etmeyin.
  9. Açılan hamurun üzerine istediğimiz harcı serpiştirelim ve rulo halinde saralım.
  10. Aynı süreci bütün hamurlara uyguladıktan sonra da kalan yağı böreklerin üzerine sürelim ,bu börek yağı çok sevdiği için elinizi korkak alıştırmayın???? (yağınız azaldıysa biraz daha ekleme yapabilirsiniz )
  11. Önceden ısıtılmış 180 ° fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyetle ????.
Kolay El Açması Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

El Açması Kolay Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler 2,5 su bardağı su2 tatlı kaşığı tuz6-7 un (Yinede kontrollü ekleyin ) Araları için; 125 gram margarin/ tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ İç harcı için; Yarım kilo ıspanak1 adet soğanTuzBaharatlar El Açması Kolay Çıtır Börek Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
El Açması Nişastalı Çıtır Kalem Börek Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta1 yemek kaşığı sirke2 yemek kaşığı yoğurt1 türk kahve fincanı sıvı yağ3 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 küçük çay bardağı ılık su1 tatlı kaşığı tuz Açmak için : 1 küçük kase nişasta1 küçük kase un Aralarına sürmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
El Açması Çıtır Çıtır Kıymalı Börek Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurtaYarım çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı ılık su4 çorba kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı sirke1 çay kaşığı kabartma tozu1 çay kaşığı tuz5 – 6 su bardağı un İçi için; 250 gram kıyma1 adet kuru soğanPul biberKarabiberTuz El...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
Çıtır Çıtır El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler Hamur için 2 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su (yumuşak ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak yaklaşık 1 su bardağı alıyor) İçi için; 4 adet haşlanmış patates1 adet soğan1 çay kaşığı pulbiber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Oklavasız El Açması Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su2 paket instant maya5 yemek kaşığı sıvı yağ2 küp şeker1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İçi için İstenilen iç malzeme kullanılır ben patates kullandım3 adet büyük boy patates2 adet soğan1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
858,494Konular
981,567Mesajlar
29,682Kullanıcılar
YgtAkblt52Son üye
Üst Alt