Kolay Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 16 adet tuzsuz etimek
- 2 su bardağı şeker
- 2 buçuk su bardağı su
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt (200ml)
- Ceviz
Kolay Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak bir tencerede su ve şekeri kaynatın.
- Kaynamaya başladıktan 5-6 dakika sonra altını kapatın. 10 dakika bekletelim.
- Bu arada 16 adet etimeği bir tepsiye yada borcama dizin.
- Kepçe yardımı ile etimekleri ıslatalım. Her yerine gelecek şekilde dağıtalım.
- Etimekler şerbeti çekene kadar biz muhallebiyi yapalım.
- Bir tencereye ilk olarak sütü koyun.
- Tereyağ ve vanilya hariç bütün malzemeleri içine koyun.
- Kaynayana kadar hiç durmadan karıştırın. Topaklanmaması lazım.
- Kaynamaya başladıktan hemen sonra tereyağını ve vanilyayı koyun.
- 2-3 dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatın. 5 dakika dinlensin.
- Dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökün ve spatula yardımı ile düzeltin.
- O sırada bir kaseye krem şantiyi ve sütü koyun.
- Katılaşana kadar çırpın. Eğer çok katı olursa süt ekleyebilirsiniz.
- Muhallebi iyice soğuyana kadar bekleyin. Eğer beklemezseniz muhallebinin üzerine krem santi erir ve kötü bir görünüm elde ederiz.
- Muhallebi soğuyunca yapmış olduğumuz krem şantiyi üzerine dökün ve spatula yardımı ile düzeltin.
- Üzerine isterseniz ceviz koyabilirsiniz. Afiyet olsun.