Kolay Ev Baklava Tarifi
Resimli Kolay Ev Baklava Tarifi
Baklavanın Malzemeleri
Un
2 yumurta
1 su bardağı sut
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
yarım cay kaşığı tuz
kırılmış ceviz ya da fındık
200 gr margarin
mısır nişastası
Şerbeti İcin
4 bardak şeker
5 bardak su bir kac damla limon suyu
imageskolayevbaklavatarifiresimli5ad3dbe79eb5a
Ev Baklavası Yapılışı
Sutu ,yumurtalarımızı ,cicek yağ ve margarin sirkeyi bir kaba koyup bir guzel hepsini karıştırıyoruz,sonra unu ve kabartma tozunu katıyoruz, burada aldığı kadar un katıyoruz, hamur kulak memesi yumukşaklığına ulaşmadanimageskolayevbaklavatarifiresimli5ad3dbe9066e5png biraz daha sert bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruzHamur kıvama gelince yarım saat dinlendiriyoruzHamur dinlendikten sonra 5 ana parcaya boluyoruz, baklavamız beş katlı olacak, bir ana parcayıda 15 yardımcı parcaya boluyoruz
Sonra bu 15 parcayı tek tek merdane ile cay tabağı buyukluğunde acıyoruz,
bu 15 parcayı actıkca ust uste koyuyoruz, hamurun yapışmaması icin her kata nişasta serpiyoruz, 15 parcanın acılması tamamlandıktan sonra hepsi bir arada iken yani 15 ide ustuste bir halde merdane ile tepsi buyukluğunde acıyoruzhamurumuz tepsi buyuklugunu alınca yağlanmış tepsimize ilk katımızı koyuyoruz Uzerine bolll bol dovulmuş cevizimizi serpiyoruz
Diğer 234ve 5 ana parcalarda 15erli bolunup aynı şekilde acılıyor, her kata bol bol ceviz serpiştiriyoruz
Tamamı bittikten sonra el bileklerimiz oldukca agrımış ama baklavayı bitirmis olmanın sevinci ile kesmeye başllıyoruz
Resimli Kolay Ev Baklava Tarifi
Baklavanın Malzemeleri
Un
2 yumurta
1 su bardağı sut
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
yarım cay kaşığı tuz
kırılmış ceviz ya da fındık
200 gr margarin
mısır nişastası
Şerbeti İcin
4 bardak şeker
5 bardak su bir kac damla limon suyu
imageskolayevbaklavatarifiresimli5ad3dbe79eb5a
Ev Baklavası Yapılışı
Sutu ,yumurtalarımızı ,cicek yağ ve margarin sirkeyi bir kaba koyup bir guzel hepsini karıştırıyoruz,sonra unu ve kabartma tozunu katıyoruz, burada aldığı kadar un katıyoruz, hamur kulak memesi yumukşaklığına ulaşmadanimageskolayevbaklavatarifiresimli5ad3dbe9066e5png biraz daha sert bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruzHamur kıvama gelince yarım saat dinlendiriyoruzHamur dinlendikten sonra 5 ana parcaya boluyoruz, baklavamız beş katlı olacak, bir ana parcayıda 15 yardımcı parcaya boluyoruz
Sonra bu 15 parcayı tek tek merdane ile cay tabağı buyukluğunde acıyoruz,
bu 15 parcayı actıkca ust uste koyuyoruz, hamurun yapışmaması icin her kata nişasta serpiyoruz, 15 parcanın acılması tamamlandıktan sonra hepsi bir arada iken yani 15 ide ustuste bir halde merdane ile tepsi buyukluğunde acıyoruzhamurumuz tepsi buyuklugunu alınca yağlanmış tepsimize ilk katımızı koyuyoruz Uzerine bolll bol dovulmuş cevizimizi serpiyoruz
Diğer 234ve 5 ana parcalarda 15erli bolunup aynı şekilde acılıyor, her kata bol bol ceviz serpiştiriyoruz
Tamamı bittikten sonra el bileklerimiz oldukca agrımış ama baklavayı bitirmis olmanın sevinci ile kesmeye başllıyoruz