Ev yapımı kolay yaş pasta tarifleri
Ev yapımı oyle guzel ve pratik pasta tarifleri bulunuyorki pastanedeki pastalardan cok dah alezzetli olabiliyorŞimdi ben sizlere evde kolay pasta tarifleri vermek istiyorum hem pratik hem lezzetli pasta tarifleriOncelikle kostebek pasta tarifini vermek istiyorum inanın cok lezzetli oluyor ayrıca cokda beğeniliyor cocuklar tarafından gorunumude cok hoş oluyor
Kostebek Pasta İcin Malzemeler
3 tane yumurta
3 cay bardağı şeker
2 cay bardağı sut
1 cay bardağı sıvıyağ
5 cay bardağı un
1 poşet kakao
1 poşet vanilya
1 poşet kabartma tozu
Kreması icin;
10 cay bardağı sut
4 corba kaşığı un
2 poşet vanilya
1 poşet krem şanti
İci icin;
4 tane muz
imageskolayevyapimiyaspastatarifleri5ad3c7f49dd26
Kostebek Pasta Tarifi ise şoyle;
Kostebek pastayı yaparken once kek hamurumuzu cırpmaya başlayalım Yumurtalar ile şekeri iyice cırpalım ve kopuk olunca icerinse sut, sıvıyağ, vanilya, kakao ekleyerek cırpmaya devam edelim En son un ve kabartma tozunu ekleyelim ve koyu kıvama gelinceye kadar cırpalım Yağlanmış yuvarlak tepsiye kek hamurunu dokelim ve 180 derece fırında pişirelim Kabaran ve pişen kekimizi fırından cıkaralım ve ılınmasını bekleyelim Ayrı bir yerde kremamızı pişirelim Sut, un, vanilyayı biraz pişirelim Krem şanti ekleyelim ve cırpmaya başlayalım Kremamız hazırlanınca pastanın ortasını cukur olacak şekilde parcalar keselim ve kek parcalarını kenara ayıralım Cukur olan keke krema dolduralım ve uzerine kek parcalarını rendeleyelim Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra dilimeyin ve servis yapın afiyet olsun
CİKOLATA SOSLU EKLER PASTA TARİFİ
İnanın bayanlar cocuklarınız bu kucuk pastalara bayılacaklarHazırlamasıda cok pratik kolay gelsin hemen tarifimiiz paylaşıyorum sizlerle
Hamuru icin:
1 su bardağı su
2 corba kaşığı margarin
1 corba kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
3 – 4 tane yumurta
Bir tutam tuz
Krema icin:
Yarım limon kabuğu rendelenmiş
Yarım su bardağı toz şeker
2 corba kaşığı kakao (isteğe bağlı)
1 cay kaşığı vanilya
15 su bardağı sut
1 cay bardağı un
2 tane yumurta
Cikolatalı sos icin:
80 gram bitter cikolata
1 corba kaşığı sut
1 corba kaşığı su
1 cay bardağı pudra şekeri
imageskolayevyapimiyaspastatarifleri5ad3c7f6d076a
Cikolata soslu ekler pasta yapılışı;
Once bir su bardağı su ve margarini tencerede karıştırarak ısıtıyoruz Kaynayana kadar toz şeker ve tuzu da ilave etmeyi unutmuyoruz
Kaynamaya başladığında unu yavaş yavaş değil hepsini birden hızlıca kaynayan suya katıp sekiz dokuz dakika kadar karıştıra karıştıra pişirelim ve ocaktan alalım
Hamurun ılımasını bekleyelim ve hamur ılık hale geldikten sonra yumurtaları icine kırmaya başlayalım Uc ya da dort yumurta yeterli olur Hamur hafifce ele yapışır bir kıvamda olmalı ve cok katı ya da cok yumuşak olmamalıdır Hamuru krema torbasına doldurup bir parmak kalınlığında dokebileceğimiz şekilde istediğiniz buyukluklerde sıkın Hamuru az yağlanmış bir tepsiye sıkacaksınız
Ardından 165 derece ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika kadar pişireceğiz Krema icin gereken malzemelerin hepsini bir tencereye koyalım (dilerseniz kremaya kakao katabilirsiniz) muhallebi kıvamına yakın bir hale gelene kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım Kremaları goz kararı miktarlarda eklerin icine koyacağız Fırından eklerleri cıkarıp kremayla iclerini dolduralım Ekler neredeyse hazır Son olarak cikolata sosunu ayarlayacağız Malzemeleri ben mari usulu eriteceğiz Yani ici su dolu bir tencereyi kaynatıp uzerine cam bir kasede malzemeler ateşe değmeden tencereden gelen buhar ve ısıyla eriyecek şekilde yapılacak daha sonra cikolatamızı uzerine dokuyoruz hepsi bu kadar afiyet olsun
Ev yapımı oyle guzel ve pratik pasta tarifleri bulunuyorki pastanedeki pastalardan cok dah alezzetli olabiliyorŞimdi ben sizlere evde kolay pasta tarifleri vermek istiyorum hem pratik hem lezzetli pasta tarifleriOncelikle kostebek pasta tarifini vermek istiyorum inanın cok lezzetli oluyor ayrıca cokda beğeniliyor cocuklar tarafından gorunumude cok hoş oluyor
Kostebek Pasta İcin Malzemeler
3 tane yumurta
3 cay bardağı şeker
2 cay bardağı sut
1 cay bardağı sıvıyağ
5 cay bardağı un
1 poşet kakao
1 poşet vanilya
1 poşet kabartma tozu
Kreması icin;
10 cay bardağı sut
4 corba kaşığı un
2 poşet vanilya
1 poşet krem şanti
İci icin;
4 tane muz
imageskolayevyapimiyaspastatarifleri5ad3c7f49dd26
Kostebek Pasta Tarifi ise şoyle;
Kostebek pastayı yaparken once kek hamurumuzu cırpmaya başlayalım Yumurtalar ile şekeri iyice cırpalım ve kopuk olunca icerinse sut, sıvıyağ, vanilya, kakao ekleyerek cırpmaya devam edelim En son un ve kabartma tozunu ekleyelim ve koyu kıvama gelinceye kadar cırpalım Yağlanmış yuvarlak tepsiye kek hamurunu dokelim ve 180 derece fırında pişirelim Kabaran ve pişen kekimizi fırından cıkaralım ve ılınmasını bekleyelim Ayrı bir yerde kremamızı pişirelim Sut, un, vanilyayı biraz pişirelim Krem şanti ekleyelim ve cırpmaya başlayalım Kremamız hazırlanınca pastanın ortasını cukur olacak şekilde parcalar keselim ve kek parcalarını kenara ayıralım Cukur olan keke krema dolduralım ve uzerine kek parcalarını rendeleyelim Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra dilimeyin ve servis yapın afiyet olsun
CİKOLATA SOSLU EKLER PASTA TARİFİ
İnanın bayanlar cocuklarınız bu kucuk pastalara bayılacaklarHazırlamasıda cok pratik kolay gelsin hemen tarifimiiz paylaşıyorum sizlerle
Hamuru icin:
1 su bardağı su
2 corba kaşığı margarin
1 corba kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
3 – 4 tane yumurta
Bir tutam tuz
Krema icin:
Yarım limon kabuğu rendelenmiş
Yarım su bardağı toz şeker
2 corba kaşığı kakao (isteğe bağlı)
1 cay kaşığı vanilya
15 su bardağı sut
1 cay bardağı un
2 tane yumurta
Cikolatalı sos icin:
80 gram bitter cikolata
1 corba kaşığı sut
1 corba kaşığı su
1 cay bardağı pudra şekeri
imageskolayevyapimiyaspastatarifleri5ad3c7f6d076a
Cikolata soslu ekler pasta yapılışı;
Once bir su bardağı su ve margarini tencerede karıştırarak ısıtıyoruz Kaynayana kadar toz şeker ve tuzu da ilave etmeyi unutmuyoruz
Kaynamaya başladığında unu yavaş yavaş değil hepsini birden hızlıca kaynayan suya katıp sekiz dokuz dakika kadar karıştıra karıştıra pişirelim ve ocaktan alalım
Hamurun ılımasını bekleyelim ve hamur ılık hale geldikten sonra yumurtaları icine kırmaya başlayalım Uc ya da dort yumurta yeterli olur Hamur hafifce ele yapışır bir kıvamda olmalı ve cok katı ya da cok yumuşak olmamalıdır Hamuru krema torbasına doldurup bir parmak kalınlığında dokebileceğimiz şekilde istediğiniz buyukluklerde sıkın Hamuru az yağlanmış bir tepsiye sıkacaksınız
Ardından 165 derece ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika kadar pişireceğiz Krema icin gereken malzemelerin hepsini bir tencereye koyalım (dilerseniz kremaya kakao katabilirsiniz) muhallebi kıvamına yakın bir hale gelene kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım Kremaları goz kararı miktarlarda eklerin icine koyacağız Fırından eklerleri cıkarıp kremayla iclerini dolduralım Ekler neredeyse hazır Son olarak cikolata sosunu ayarlayacağız Malzemeleri ben mari usulu eriteceğiz Yani ici su dolu bir tencereyi kaynatıp uzerine cam bir kasede malzemeler ateşe değmeden tencereden gelen buhar ve ısıyla eriyecek şekilde yapılacak daha sonra cikolatamızı uzerine dokuyoruz hepsi bu kadar afiyet olsun