Kolay Hazırından Farksız Pizza Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2 çorba kaşığı zeytin yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Çok az su bardağının tabanında 1 parmak olacak kadar ılık su
- 1 yemek kaşığı salça
- Az mayonez
- 1 dilim beyaz peynir
- 8 adet zeytin
- Yarım sucuk
- 50 gram kaşar peyniri
- Karabiber, kekik
- (malzemeleri ve ölçüsünü kendinize nazaran değiştirebilirsiniz)
Kolay Hazırından Farksız Pizza Tanımı Yapılışı
- Hamurun materyallerini bir kaba alıp karıştırıyoruz.
- Hamurun durumuna nazaran suyu ekliyoruz kulak göğsü kıvamında çok hafif ele yapışan bir hamur olacak kıvamı tutturmak pişmesi için çok kıymetli.
- Daha sonra hamurumuzu kenara beklemeye alıyoruz.
- Bu sırada materyalleri hazırlamaya başlıyoruz.
- Salçayı suyla açıp çok az karabiber kekik ekliyoruz.
- Beyaz peyniri çatalla ezip sucukları doğuyoruz.
- Zeytin çekirdeklerini çıkarıyoruz.
- Kaşar peyniri de rendeleyip kenara koyuyoruz.
- Pizzamızı yapacağımız tava yahut tenceremizi az sıvı yağ damlatıp her yerine fırçayla yediriyoruz.
- Ben pilavlık granit tencere kullandım altı üstü sucukları pek yeterli pişti elinizde varsa tavsiye ederim.
- Yağladığımız tencerenin ortasına hamurumuzu koyuyoruz elimizi hafif ıslayarak tencerenin tabanına hamuru güzelce yayıyoruz.
- Üzerine hazırlamış olduğumuz salçayı bir fırça yardımı ile yediriyoruz.
- Üzerine sırasıyla beyaz peyniri zeytinleri ve sucukları diziyoruz ve orta ocakta orta ısıda kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
- 10dk piştikten sonra rendelediğimiz kaşarı ekliyoruz.
- 5 dk daha pişiriyoruz ve servise hazır.