Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kolay İrmik Helvası

Kolay İrmik Helvası
0
23

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
kolay-irmik-helvasi.jpg

Kolay İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

• 2 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 buçuk su bardağından 1 parmak eksik süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz

Kolay İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak tereyağını ocakta eritiyoruz.
  2. Erimiş tereyağına irmik ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
  3. Başka bir tencerede süt ve şekeri eritiyoruz. Sütün kaynamasına gerek yok şeker iyice erisin sıcak olsun yeter.
  4. Kavrulmuş irmiğe sıcak süt ve şekerli karışımı döküyoruz.
  5. Ağzını kapatıp demlenmesini bekliyoruz.
  6. Demlendikten sonra cevizi ekleyip karıştırıyoruz.
  7. İsterseniz arasına dondurmayla servis edebilirsiniz.
Not:sütün miktarı az gelebilir. Ben irmik helvasını kum gbi tane tane sevdiğim için böyle yapıyorum. Yapış yapış irmik helvasını tercih etmiyorum. Deneyenlere afiyet olsun ????.

Kolay İrmik Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Kum Gibi Dağılmayan İrmik Helvası Tarifi İcin Malzemeler *1 su bardağı irmik *Yarım su bardağı sıvı yağ *1 yemek kaşığı un Şerbeti icin: *2 su bardağı şeker *2 su bardağı su Kum Gibi Dağılmayan İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Ben ağızda kum gibi dağılan, kasıkta bile durmayan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı irmik1 su bardağı süt1/2 (yarım) su bardağı su50 gram tereyağı1 su bardağı toz şeker5 yemek kaşığı sade dondurma Üzeri için: Yeşil toz fıstık Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Dondurmalı irmik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Tam Ölçüleriye İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler 1.5 su bardağı irmik150 gram tereyağı1.5 su bardağı süt1.5 su bardağı şeker1.5 su bardağı su Süslemek için; Ben ceviz ve çikolata sosu kullandım Tam Ölçüleriye İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Merhabalar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı irmik1,5 su bardağı şeker2 su bardağı süt2 yemek kaşığı tereyağ Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Birinci olarak irmik ve tereyağını rengi değişene kadar kavuralım. Başka bir kapta süt ve şekeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler 2,5 su bardağı irmik200 gr margarin veya tereyağı Şerbet için 3 su bardağı şeker5 su bardağı su İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İrmik helvasını sevmeyen yoktur sanırım biraz zahmetli bir tatlı ama biraz daha hızlı yapabilmemiz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt