bilgisayarci
FD Üye
Kolay Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kabak
- 1,5 su bardağı şeker
- Tahin
- Ceviz
- Arzuya göre ince dilimlenmiş muz
Kolay Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yapımı kolay lezzetli bir tatlı, hele birde tahin ve ceviz ile buluşursa lezzetine doyulmaz.
- Öncelikle kabaklarımızı çok kalın olmayacak bir şekilde doğrayalım ve borcama dizelim.
- Üzerine şekerimizi döküp üzerini kapatalım ve 2 saat dinlenmeye bırakalım.
- Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 45 dk pişirelim.
- Pişirme süresi fırın ve kabakların boyutuna göre değişiklik gösterebilir.
- Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyelim.
- Üzerini bol tahin ve ceviz ile süsleyip servis edebilirsiniz. Hatta ben bazen ince dilimlenmiş muz da koyuyorum.