Kolay Kahvaltılıklar Resimli,
Pacanga Boreği
Malzemeler:
2 adet yufka
100150 gr pastırma (doğranmış)
1 su bardağı kaşar rendesi
1 adet domates
imageskolaykahvaltiliktarifleri5ad3f073bd572
Yapılışı:
Yufkalar ust uste serilir ve 8e bolunur Toplamda 16 adet parca olur
Domatesleri de 16 dilime kesin (once 2 ye sonra 8 e)
Yufkaların kıyısına once biraz pastırma 1 dilim domates birazda kaşar koyun ,Ve katlayın
Geri kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın
Yağda kızartılan borekleri kağıt pecete uzerine alın Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Kızarmış Kaşarlı Patates
Bir adet buyuk veya iki adet orta boy patatesin kabuklarını soyup irice rendeleyelim Patatesleri tencerede kaynayan tuzlu suya atalım ve bir kac dakika bekletelim Sonra patatesleri suzgece alıp suzdurelim ardından da kağıt havlu ile suyunu iyice alalım Tavaya iki kaşık yağ koyup kızdıralım
imageskolaykahvaltiliktarifleri5ad3f0763c359
Patatesleri ister omlet yapar gibi butun daire şeklinde, isterseniz porsiyonlar halinde (mucver gibi) tavaya koyalım Her iki yuzude iyice kızarsın Tavadan almadan uzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim ve tavanın altını kapatalım Kucuk bir not isterseniz patatesleri ciğden haşlamadan da yapabilirsiniz ama kızartmadan once patateslerin yine kağıt havlu ile suyunu iyice almayı ihmal etmeyin
DUĞUM POĞACA
Malzemeler :
1 paket yaş maya
2 su bardağı sut
1,5 su bardağı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 adet yumurta (sarısı uzerine, akı icine)
Corek otu ve susam
İsteğinize gore, peynir, patates, kıymalı ic yapabilirsiniz
imageskolaykahvaltiliktarifleri5ad3f07869d86
Yapılışı :
Sutu sıcak olmayacak şekilde ısıtın Hamur kabınıza bu ısıtığınız sutu boşaltın ve icinde mayayı eritin Uzerine, sıvıyağ, yumurta akı ve tuzunu ilave ederek karıştırın Sonra da, unu azar azar ilave edin Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un ilave edin ve iyice yoğurun
Hamurun uzerini ortun ve 10 dakika bekletin
Bu arada ic malzemesini hazırlayabilirsiniz
Daha sonra hamurdan yumurta buyukluğunde parcalar koparın ve yuvarlayın Bu yaptığınız bezeler, kabuk bağlamasın diye uzerini bez ile ortun
İlk yaptığınız yuvarlaktan başlayarak, bu bezeleri, duz bir zeminde oval bir şekilde acın Uzun kenarına ici malzemesini koyun ve rulo yapın Bir karıştan uzun bu ruloya duğun atın Butun bezeleri, bu şekilde hazırlayın
Hamur oldukca yağlı olduğundan, fırın tepsisini yağlamadan, duğum altta kalacak şekilde, poğaca hamurlarını aralıklı olarak dizin
Uzerine yumurta sarısı surun Corekotu veya susam serpin
Onceden ısıtılmış fırında 10 dakika mayalanması icin bekletin
Daha sonra fırının ısısını 180 derece getirip hamurların uzeri kızarana kadar pişirin
Patatesli Omlet
Patatesleri (3 tane haşlanmış) pure haline getirin Sutu(1 su b), yumurtayı(4 yumurta), sıvıyağı(yarım cay b) ve unu(1 su bardağı elenmiş) patates puresiyle karıştırın Karışımı krep tavalarına kepceyle paylaştırın ve cevirerek pişirin
imageskolaykahvaltiliktarifleri5ad3f079b93b2
Pişen kereplerin uzerlerine tereyağı surun Aralarına dilimlenmiş domates, rendelenmiş kaşar, zeytin ve fesleğen yapraklarını dizin uzerine artan kaşarı da serpin Onceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirin
Pacanga Boreği
Malzemeler:
2 adet yufka
100150 gr pastırma (doğranmış)
1 su bardağı kaşar rendesi
1 adet domates
imageskolaykahvaltiliktarifleri5ad3f073bd572
Yapılışı:
Yufkalar ust uste serilir ve 8e bolunur Toplamda 16 adet parca olur
Domatesleri de 16 dilime kesin (once 2 ye sonra 8 e)
Yufkaların kıyısına once biraz pastırma 1 dilim domates birazda kaşar koyun ,Ve katlayın
Geri kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın
Yağda kızartılan borekleri kağıt pecete uzerine alın Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Kızarmış Kaşarlı Patates
Bir adet buyuk veya iki adet orta boy patatesin kabuklarını soyup irice rendeleyelim Patatesleri tencerede kaynayan tuzlu suya atalım ve bir kac dakika bekletelim Sonra patatesleri suzgece alıp suzdurelim ardından da kağıt havlu ile suyunu iyice alalım Tavaya iki kaşık yağ koyup kızdıralım
imageskolaykahvaltiliktarifleri5ad3f0763c359
Patatesleri ister omlet yapar gibi butun daire şeklinde, isterseniz porsiyonlar halinde (mucver gibi) tavaya koyalım Her iki yuzude iyice kızarsın Tavadan almadan uzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim ve tavanın altını kapatalım Kucuk bir not isterseniz patatesleri ciğden haşlamadan da yapabilirsiniz ama kızartmadan once patateslerin yine kağıt havlu ile suyunu iyice almayı ihmal etmeyin
DUĞUM POĞACA
Malzemeler :
1 paket yaş maya
2 su bardağı sut
1,5 su bardağı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 adet yumurta (sarısı uzerine, akı icine)
Corek otu ve susam
İsteğinize gore, peynir, patates, kıymalı ic yapabilirsiniz
imageskolaykahvaltiliktarifleri5ad3f07869d86
Yapılışı :
Sutu sıcak olmayacak şekilde ısıtın Hamur kabınıza bu ısıtığınız sutu boşaltın ve icinde mayayı eritin Uzerine, sıvıyağ, yumurta akı ve tuzunu ilave ederek karıştırın Sonra da, unu azar azar ilave edin Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un ilave edin ve iyice yoğurun
Hamurun uzerini ortun ve 10 dakika bekletin
Bu arada ic malzemesini hazırlayabilirsiniz
Daha sonra hamurdan yumurta buyukluğunde parcalar koparın ve yuvarlayın Bu yaptığınız bezeler, kabuk bağlamasın diye uzerini bez ile ortun
İlk yaptığınız yuvarlaktan başlayarak, bu bezeleri, duz bir zeminde oval bir şekilde acın Uzun kenarına ici malzemesini koyun ve rulo yapın Bir karıştan uzun bu ruloya duğun atın Butun bezeleri, bu şekilde hazırlayın
Hamur oldukca yağlı olduğundan, fırın tepsisini yağlamadan, duğum altta kalacak şekilde, poğaca hamurlarını aralıklı olarak dizin
Uzerine yumurta sarısı surun Corekotu veya susam serpin
Onceden ısıtılmış fırında 10 dakika mayalanması icin bekletin
Daha sonra fırının ısısını 180 derece getirip hamurların uzeri kızarana kadar pişirin
Patatesli Omlet
Patatesleri (3 tane haşlanmış) pure haline getirin Sutu(1 su b), yumurtayı(4 yumurta), sıvıyağı(yarım cay b) ve unu(1 su bardağı elenmiş) patates puresiyle karıştırın Karışımı krep tavalarına kepceyle paylaştırın ve cevirerek pişirin
imageskolaykahvaltiliktarifleri5ad3f079b93b2
Pişen kereplerin uzerlerine tereyağı surun Aralarına dilimlenmiş domates, rendelenmiş kaşar, zeytin ve fesleğen yapraklarını dizin uzerine artan kaşarı da serpin Onceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirin