
Kolay Kalburabastı Tanımı İçin Gereçler
Şerbet için;
- 3,5 su bardağı şeker
- 3, 5su bardağı su
- 1-2 damla limon
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 125 gram margarin
- 1 çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un
Kolay Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbetimizi yapmak için şeker ve suyu ocağa koyalım.
- Kaynayınca 1-2damla limon damlatıp şerbeti soğumaya bırakalım.
- Bütün gereçleri karıştırıp çok sıkı olmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde kopartıp yuvarlak biçimde elimizde açıyoruz.
- Daha sonra ceviz içi koyup(tercihen)rendenin formunu alabilmesi için bastırıyoruz.
- Daha sonra evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Fırından çıkardığımız tatlımıza soğuk şerbeti döküyoruz.
- 10 dakikada bir tatlımızı aykırı düz ediyoruz. Tatlı soğuyunca servise hazırdır. Afiyet olsun.