Kolay Karnabahar Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk karnabahar
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- Yarım su bardağı makarna (isteğe bağlı)
- 8 su bardağı sıcak su
- Bir fiske tuz
- Bir fiske kırmızı toz biber
- Bir fiske karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Dere otu
Kolay Karnabahar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle suyumuzu kaynatalım.
- Sonra tenceremizi ocağa alıp zeytin yağımızı ve tereyağımızı ekleyelim.
- Küp küp doğramış olduğumuz soğanlarımızı tencerenin içine alalım.
- Soğanlarımız pembeleşince yuvarlak bir biçimde doğramış olduğumuz havuçları içine alıp birazcık daha kavuralım daha sonra salçamızı ekleyelim.
- Bir çeşit daha karıştırdıktan sonra patateslerimizi içine ekleyebiliriz.
- Birazcık kavurup doğramış olduğumuz karnabaharlarımızı içine alalım.
- Sonra yarım su bardağı makarnamızı isteye bağlı tenceremizin içine alabiliriz ve üzerine sekiz su bardağı sıcak suyumuzu ekleyip ocağımızın altını orta ateşte bırakalım.
- Kaynatıp suyunu biraz çektikten sonra tuz karabiber ve toz biberini ekleyelim birazcık karıştıralım
- Sonra ocağımızın altını kapatıp üstüne dere otumuzu ekleyebiliriz hepinize afiyet olsun.