Kolay Kazandibi Tanımı İçin Materyaller
- 2,5 litre süt
- 2,5 su bardağı şeker (450 gram)
- 1 su bardağı nişasta (90 gram)
- 1 su bardağı un (90 gram)
- 1,5 su bardağı su (330 ml)
Kolay Kazandibi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tencereye 2, 5 litre süt ve 2, 5 su bardağı şeker eklenir. Tencere ocağa alınır ve çırpma teli ile karıştırılır. O sırada sübye için bir kaba 1 su bardağı nişasta ve 1 su bardağı un eklenir ve karıştırılır.
- Üzerine 330 ml su ek edip çırpma teli ile karıştırılır. Yeterlice karıştırılır ki pütürlük yahut topak topak olmasın. Süt kaynayınca bu karışım (sübye) yavaş yavaş süte dökülür.
- Dökerken de düzgünce karıştırılır. Karıştıra karıştıra kazandibi tam kıvamına gelecektir. Sonra tencere ocaktan alınır ve alüminyum tepsi boş olarak ocağın üzerine koyulur.
- Kazandibinin altını yakmak için bir kısmı tepsiye boşaltılır ve spatula ile düzleştirip güzelce altının yanması sağlanır. Her tarafı yanınca ocaktan alınır.
- Tepsiye kazandibi eklenir ve dolapta 5-6 saat dinlendirilir. Dinlendirdikten sonra kazandibinin kenarları bıçakla açılır (Yapışmaması için) ve istenildiği üzere servis edilir. Afiyet olsun.