Kolay Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı eritilmiş margarin yahut tereyağ
- 1 yumurta (Sarısı içine, akı üzerine)
- 1 çay bardağı yoğurt ya da süt
- Toz fındık
- 1 limon kabuğu rendesi, 1 fiske tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 çay bardağı şeker
- Aldığı kadar un
Kolay Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Sıvı materyaller bir kaba koyulur.
- Üzerine bir buçuk çay bardağı şeker ilave edilir, hepsi birlikte düzgünce karıştırılır.
- Bunların üzerine alabildiği kadar un, tuz, kabartma tozu eklenir, kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
- Bu hamurdan ceviz kadar modüller alınarak avuçlar ortasında kurabiye biçimleri verilir.
- Yağlanmış bir tepsiye, kurabiyelerin üst kısmı yumurtaların dövülmüş akına batırılıp toz fındığa bulanır.
- Tepsi fırına verilir 170 derecede pişirilir.