Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kolay Lokma Tarifi Resimli

Kolay Lokma Tarifi Resimli
0
93

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Kolay Lokma nasıl yapılır



Kolay Lokma yapılışı

Lokma Tarifi Malzemeleri:
2 cay kaşığı maya
1 su bardağı ılık sut (250 ml)
2 corba kaşığı şeker (30 gr)
1 yumurta cırpılmış
4 corba kaşığı Teremyağ(60 gr)
2 su bardağı un (300gr )
Kızartmak icin sıvı yağ
23 su bardağı bal (160 ml)
12 cay kaşığı tarcın
14 su bardağı ceviz (30 gr)

imageskolaylokmatarifiresimli5ad3ff15adbe1

Lokma Tarifi

Sut, maya, şeker, yumurta ve terayağını robotun hamur ayakları ile karıştırın Unu ilave edin İyice karıştırarak hamurunuzu hazırlayın Hamur uzeri kapalı olarak 12 saat oda sıcaklığında bekletin (hamurun uzerinde kucuk kabarcıklar olması gerekmektedir) Hamur hazır olunca tekrar iyice karıştırın Fritozunuzu 180 dereceye ayarlayın Hamurları fritozun icine kaşıkla atarak kızartın Balı tencerede ısıtın Lokmaları sservis tabağına alın ve balı uzerlerine dokunTarcın ve ceviz ile servis yapabilirsiniz
Not: Hamurun mayalanması icin 12 saat vaktiniz yoksa fırından alacağınız ekmek hamurunu elinizle kucuk toplar haline getirip kızartarak cok benzer bir lezzet yakalayabilirsiniz
 
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt