Kolay Lokma nasıl yapılır
Kolay Lokma yapılışı
Lokma Tarifi Malzemeleri:
2 cay kaşığı maya
1 su bardağı ılık sut (250 ml)
2 corba kaşığı şeker (30 gr)
1 yumurta cırpılmış
4 corba kaşığı Teremyağ(60 gr)
2 su bardağı un (300gr )
Kızartmak icin sıvı yağ
23 su bardağı bal (160 ml)
12 cay kaşığı tarcın
14 su bardağı ceviz (30 gr)
imageskolaylokmatarifiresimli5ad3ff15adbe1
Lokma Tarifi
Sut, maya, şeker, yumurta ve terayağını robotun hamur ayakları ile karıştırın Unu ilave edin İyice karıştırarak hamurunuzu hazırlayın Hamur uzeri kapalı olarak 12 saat oda sıcaklığında bekletin (hamurun uzerinde kucuk kabarcıklar olması gerekmektedir) Hamur hazır olunca tekrar iyice karıştırın Fritozunuzu 180 dereceye ayarlayın Hamurları fritozun icine kaşıkla atarak kızartın Balı tencerede ısıtın Lokmaları sservis tabağına alın ve balı uzerlerine dokunTarcın ve ceviz ile servis yapabilirsiniz
Not: Hamurun mayalanması icin 12 saat vaktiniz yoksa fırından alacağınız ekmek hamurunu elinizle kucuk toplar haline getirip kızartarak cok benzer bir lezzet yakalayabilirsiniz
Kolay Lokma yapılışı
Lokma Tarifi Malzemeleri:
2 cay kaşığı maya
1 su bardağı ılık sut (250 ml)
2 corba kaşığı şeker (30 gr)
1 yumurta cırpılmış
4 corba kaşığı Teremyağ(60 gr)
2 su bardağı un (300gr )
Kızartmak icin sıvı yağ
23 su bardağı bal (160 ml)
12 cay kaşığı tarcın
14 su bardağı ceviz (30 gr)
imageskolaylokmatarifiresimli5ad3ff15adbe1
Lokma Tarifi
Sut, maya, şeker, yumurta ve terayağını robotun hamur ayakları ile karıştırın Unu ilave edin İyice karıştırarak hamurunuzu hazırlayın Hamur uzeri kapalı olarak 12 saat oda sıcaklığında bekletin (hamurun uzerinde kucuk kabarcıklar olması gerekmektedir) Hamur hazır olunca tekrar iyice karıştırın Fritozunuzu 180 dereceye ayarlayın Hamurları fritozun icine kaşıkla atarak kızartın Balı tencerede ısıtın Lokmaları sservis tabağına alın ve balı uzerlerine dokunTarcın ve ceviz ile servis yapabilirsiniz
Not: Hamurun mayalanması icin 12 saat vaktiniz yoksa fırından alacağınız ekmek hamurunu elinizle kucuk toplar haline getirip kızartarak cok benzer bir lezzet yakalayabilirsiniz