Kolay Malaga Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Keki İçin;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2.5 yemek kaşığı kakao
- 1.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket toz krem şanti
- 12 adet muz
- 1 çay bardağı süt
- 200 ml çiğ krema
- 80 gram bitter çikolata
- 80 gram sütlü çikolata
- Antep fıstığı veya fındık
Kolay Malaga Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için öncelikle yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım ardından un,kakao,nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip düşük ayarda çok az çırpıyoruz. Yağladığımız büyük dikdörtgen borcama döküp 170 derece alt üst ayarda 20 dk pişiriyoruz.
- Kreması için tereyağ ve krem şanti hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyup sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Koyulaşınca ocağın altını kapatalım. Bir kaşık tereyağını ekleyip karıştıralım. Üzerini kapatıp biraz ılımaya bırakalım.
- Kek soğuduktan sonra bir çay bardağı soğuk sütle ıslatalım.
- Kremaya bir paket krem şanti ekleyip mikserle 3-4 dakika yüksek ayarda çırpalım. Kekin üzerine kremayı düzgün bir şekilde yayalım ve muzları dizelim.
- Sos için kremayı ısıtıyoruz (kaynatmayın). Ocaktan alıp içine çikolatayı ekleyip karıştırarak eritiyoruz.
- 10 dk beklettikten sonra çikolata sosu muzların üzerine gezdiriyoruz.
- Süslemek için benmari usulü erittiğimiz çikolatayı muzların üzerine ince şeritler halinde döküyoruz ve kenarlarına antep fıstığı serpiyoruz. 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.