Kolay Materyalli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr un
- 300 ml su️
- 100 gr kuru soğan(olmasa da olur)
- ı️25 gr yumuşatılmış tereyağ
- ️2 tatlı kaşığı tuz
- ️1 tatlı kaşığı şeker
- ️1 paket kuru maya (veya yarım paket maya)
- ️Tezgah için un
Kolay Materyalli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mayayı,şekeri ve suyu bir kaseye koyun ve yaklaşık 5 dk karıştırın.
- Sıvıyı unun üzerine dökün ve tereyağını da ekleyin.
- 100 gr kavrulmuş soğanı ve tuzu ekleyip yaklaşık 7 dk yoğurun.
- Pürüzsüz fakat tıpkı vakitte hafif yapışkan bir hamur elde edilmelidir.
- Hamuru un serpilmiş tezgaha alıp elinizle içten dışa gerçek yoğurmaya devam edin.
- Oval biçimi verin ve 1 saat dinlendirin.
- Keskin bir alet ile ortasını bir santim yarın.
- Hamurumuzu yaklaşık 45 dk 200 derecede üst ve alt ısı ile pişirin.