
Kolay Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- Mantı kasnağı
- 2 tane yumurta
- 4 su bardağı un
- 1,5 su bardağı su
- Tuz
- 250 gram kıyma
- 1 tane kuru soğan
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Nane
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı kırmızı tatlı toz biber
Kolay Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabımıza unumuzu koyalım.
- Üzerine yumurtaları kırıp tuz ile birlikte yavaş yavaş su ekleyerek ele yapışmayan hamur elde edelim (ne çok sert ne de çok yumuşak olsun) kenara alalım.
- Hamur dinlenirken içimizi hazırlayalım;kıymanın üzerine kuru soğanı rendeleyelim tuz ve baharatları ekleyip yoğuralım.
- Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp oklava yardımıyla açalım(kasnağın büyüklüğüne göre açacağımız hamur büyüklüğünü ayarlayalım).
- Kasnağın üzerine serelim.
- Her deliğe denk gelecek şekilde hamurun üzerine küçük küçük kıymalı iç koyalım.
- Bir tane daha hamur açıp üzerlerini örtelim, oklava ile kasnağın üzerinden hamur açar gibi iki üç kere gidip gelelim, böylece kenarlarından kesilecek ve kolayca tane tane kasnaktan çıkacaktır.
- Unladığımız bir yere mantı tanelerini serelim, hamurumuz bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.
- Tencereye su ve tuz koyalım, kaynayınca mantıları suya dökelim, 15-20 dk da pișecektir.
- Yoğurdu, ezicide ezdiğimiz sarımsakla karıştıralım.
- Sıra geldi sosumuza,sos tavamızı ocağa alalım, yağları koyalım. Isınınca salçayı, kırmızı tatlı toz biberi ekleyip karıştıralım ocağı kapatalım.
- Geldik en güzel bölüme:servis tabağına???? önce tencereden mantımızı alalım, üzerine sarımsaklı yoğurdu bir güzel gezdirelim vee sosumuzu ekleyip naneyle süsleyelim, servis yapalım, afiyetle yiyelim miissss. Kolay gelsin
afiyet olsun ???? sevgiler ????.