Kolay Medovik Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 1/3 çay bardağı süt
- 1/3 çay bardağı yoğurt
- 1/3 çay bardağı sıvı yağ (bu 3 sıvı toplamda 1 çay bardağı ediyor)
- 3-4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak şekilde)
- 1 paket hindistan cevizli puding
- Süt
Kolay Medovik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvı materyaller şekerle düzgünce çırpılır. Karbonat eklenip denetimli formda unu konarak yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Bu ölçüden 11 küçük beze çıktı. Bezeler merdaneyle tatlı tabağı boyutunda ince formda açılır ve ısınmış tavada artlı önlü pişirilir.
- Siz öbür bezeyi açana kadar pişiyor çabucak.
- Pişen bezeler üst üste gelmeyecek halde tepsiye dizilir.
- Soğuyan bezeler açtığımız boyuttan daha küçük bir tabak yardımıyla yuvarlak halde kesilir.
- Kesilen kenarlar rondodan çekilecek. Öteki tarafta kreması için ben konutta olan bir puding kullandım.
- Üzerindeki ölçüden biraz daha az süt kullanarak pişirirseniz daha koyu bir krema elde edersiniz.
- Kestiğimiz bisküvi bezelerin ortalarına puding sürerek katlar bitene kadar devam edilir.
- En son her tarafına puding sürerek rondodan çektiğimiz bisküvi bezeleriyle her tarafı kaplanır.
- 1 gece beklerse daha hoş oluyor. Servis sırasında bal dökerek sunabilirsiniz çok yakışıyor. Deneyeceklere afiyet olsun ????.