Kolay Medovik Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 1/3 çay bardağı süt
- 1/3 çay bardağı yoğurt
- 1/3 çay bardağı sıvı yağ (bu 3 sıvı toplamda 1 çay bardağı ediyor)
- 3-4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak şekilde)
- 1 paket hindistan cevizli puding
- Süt
Kolay Medovik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvı materyaller şekerle düzgünce çırpılır. Karbonat eklenip denetimli formda unu konarak yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Bu ölçüden 11 küçük beze çıktı. Bezeler merdaneyle tatlı tabağı boyutunda ince formda açılır ve ısınmış tavada artlı önlü pişirilir.
- Siz öbür bezeyi açana kadar pişiyor çabucak.
- Pişen bezeler üst üste gelmeyecek halde tepsiye dizilir.
- Soğuyan bezeler açtığımız boyuttan daha küçük bir tabak yardımıyla yuvarlak halde kesilir.
- Kesilen kenarlar rondodan çekilecek. Öteki tarafta kreması için ben konutta olan bir puding kullandım.
- Üzerindeki ölçüden biraz daha az süt kullanarak pişirirseniz daha koyu bir krema elde edersiniz.
- Kestiğimiz bisküvi bezelerin ortalarına puding sürerek katlar bitene kadar devam edilir.
- En son her tarafına puding sürerek rondodan çektiğimiz bisküvi bezeleriyle her tarafı kaplanır.
- 1 gece beklerse daha hoş oluyor. Servis sırasında bal dökerek sunabilirsiniz çok yakışıyor. Deneyeceklere afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.