
Kolay Mercimek Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1.5 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yeteri kadar tuz
- Kimyon
- Pulbiber
- Karabiber
Kolay Mercimek Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Mercimek köftesi yapmak için mercimekler yıkanır ve uygun bir tencereye alınarak, üzerini 3 su bardağı su ek edilir.
- Düzgünce yumuşayıncaya kadar haşlanır.
- Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.
- Başka bir tavada ince kıyılmış soğan sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavrulur, içine salça ek 1-2 dakika daha kavrularak ocaktan alınır.
- Yarım saat dinlenen mercimeklere, kavurduğumuz salçalı soğan eklenir ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde, güzelce yoğurulur.
- Yoğurduktan sonra yarım çay bardağından biraz su ekledim tercihinize nazaran ekleyebilirsiniz.
- Düzgünce karışan köfte harcına tuz ve baharatlar ek edilerek, tekrar yoğrulur.
- Son olarak ince kıyılmış maydanoz eklenir materyallerin güzelce karışması sağlanır. (isteyen yeşil soğan da ekleyebilir içine ).