teknolojiuzmani
FD Üye

Kolay Pasta (Mola Pastası) Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 paket petibör bisküvi
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı kakaolu puding
- Çeyrek su bardağı beyaz çikolata sosu
- 1 paket caramio çikolata karamelli
Kolay Pasta (Mola Pastası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel tencereye sütümüzü koyuyoruz.
- Üzerine başka materyallerimizi ekliyoruz yalnızca caramio çikolatayı koymuyoruz uygunca karıştırıyoruz topaklarını eziyoruz.
- Sonra ocağın altını açıp pişiriyoruz göz göz olana kadar pişiriyoruz.
- Altını kısıp 3 dakika kadar da kısık ateşte pişiriyoruz.
- Ocağın altını kapatıp çikolatayı ekliyoruz sıcağıyla eriyor.
- Borcama bir sıra petibör bisküvi dizip üzerine yaptığımız sosdan gezdiriyoruz.
- Bisküvilerin üzerini kapatacak halde düzeltip ikinci kat bisküvileri sıralıyoruz ve tekrar sosdon döküyoruz bu türlü 3 sıra yapıp en son sosun hepsini döküp üzerini düzeltim.
- Soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan pastamız servise hazır. Afiyet olsun.Not:caramio çikolatayı isterseniz 2 pakette kullanabilirsiniz ağır olmasını isterseniz ben çok ağır tat olmasın diye bir paket kullandım beyaz çikolata sosu yerine öbür çikolata sosu da kullanabilirsiniz benim elimde o vardı onu kıymetlendirmek istedim.