Kolay Pasta Tanımı İçin Materyaller
İç muhallebisi için;
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1, 5 su bardağı süt
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik irmik
- 75 gram tereyağı
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 3 paket pötibör bisküvi
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 2, 5 yemek kaşığı kakao
- 2, 5 su bardağı süt (yavaş yavaş ekleyin )
Kolay Pasta Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak bir tencereye irmik, toz şeker, süt koyularak kıvam alana kadar pişirilir.
- Ocaktan alındıktan sonra üzerine 75 gram tereyağı eklenip güzelce eritilip en son 2 bardak hindistan cevizi ekleyip güzelce karıştırıldıktan sonra soğumaya kenara alınır.
- Dış katmanı için; bisküvi robottan un haline getirilip üzerine pudra şekeri, kakao, süt eklenerek kurabiye hamuru üzere olana kadar yoğrulur.
- Tezgaha streç sinema serip üzerine bisküvili karışımı koyup merdane ile 1 cm kalınlığında açın.
- Üzerine hindistan cevizi harcı güzelce her yerine yayın ve rolü halinde streç sinema yardımı ile sarın ve güzelce streç sinema ile kapatarak 1-2 saat dolapta dinlendirdikten sonra dilediğiniz üzere süsleyip servis edin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.