
Kolay Pişi Tanımı İçin Materyaller
- 6 su bardağı un
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket instant kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tepeleme şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Ilık su
- 3 su bardağı sıvı yağ
Kolay Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına unumuzu koyalım üzerine oda sıcaklığında beklettiğimiz yoğurdu dökelim.
- Üzerine instant maya şeker ve tuzu ekleyip, ılık su ile yavaş yavaş karıştırıp poğaça hamuru kıvamında hamur elde edelim, üzerini kapatıp mayalanması için yarım saat bekletelim.
- Birinci evvel elimizi sıvı yağ ile yağlayalım hamurumuzu tezgah üzerinde elimizle poğaça inceliğinde büyük yuvarlak açalım ve bir çay bardağı ile keselim minik daireler çıkartalım.
- Kızartma tenceresinin altını yüksek ateşte düzgünce ısıtalım ve ısınan yağın içine hamurlarımızı yavaşça bırakalım gerili önlü kızartalım. Afiyet olsun. Dışı çıtır içi yumuşacık şahane bir lezzet kahvaltıların vazgeçilmezi.