Kolay Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2 adet yumurta akı(sarısı üzerine)
- 1 su bardağı süt (ılık)
- 1 su bardağı su (ılık)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un (yaklaşık)
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3 adet orta uzunluk patates (haşlanmış)
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiberi
- Patates baharatı(istediğiniz diğer baharat varsa ek edebilirsiniz)
- Yumurta sarısı
- Susam
Kolay Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patatesleri haşlamak için ocağa koyalım.
- Patatesler haşlanırken hamurunuzu hazırlayalım.
- İki su bardağı unu kabımıza alıyoruz.
- Havuz biçiminde içini açıp yumurta akı, yağ, süt ve suyu ek edip karıştırıyoruz (havuzun içini).
- Sonra mayamızı ile birlikte tuz ve şeker i de ek ediyoruz.
- Güzelce karıştırıp yavaş yavaş kalan unu da ek edip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurunuzun üstünü streç sinema ile kapatıp 40 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
- Haşlanan patatesleri soyup rendeleyip kavurduğumuz sıvı yağ ve soğan ile buluşturuyoruz.
- Üzerine baharatları ek edip iç harcımızı hazırlıyoruz. ( ben patatesli tercih ettim öbür türlü bir iç harçta hazırlayabilirsiniz. ).
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp hal verebilirsiniz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam sepeliyoruz.
- 200 derece de 20-30 ortası alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun ????