Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kolay Prefiterol

Kolay Prefiterol
0
46

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
kolay-prefiterol.jpg

Kolay Prefiterol Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram margarin
  • 3 adet yumurta (yumurtalar küçük ise 4 adet)
Kreması için;
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;
  • 1 paket hazır çikolata sosu

Kolay Prefiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce tatlımızın hamurunu hazırlayalım.
  2. Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatıyoruz.
  3. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
  4. Bu karışımı 2 -3 dk karıştırarak pişiriyoruz.
  5. Ocağı kapatıyoruz ve 10 -15 dk hamuru soğuması ve dinlenmesi için bırakıyoruz.
  6. Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor.
  7. Fakat yumurtaları teker teker hamura kırmamız gerekiyor ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmamalıyız.
  8. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş oluyoruz.
  9. Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor.
  10. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendiriyoruz.
  11. Dinlenme işleminden sonra; yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koyuyoruz.
  12. Su yardımı ile düzeltebiliriz hamuru. Elinizle şekillendirmeye çalışmayın.
  13. Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürüyoruz.
  14. Üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
  15. Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlıyoruz.
  16. Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişiriyoruz.
  17. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırıyoruz.
  18. Kremayı profiterol hamurlarına dolduruyoruz.
  19. Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile dolduruyoruz ve tepsiye diziyoruz.
  20. Tatlımızın üzerine çikolata sosu gezdiriyoruz.
  21. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu gezdiriyoruz.
Afiyet olsun.

Kolay Prefiterol Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,665Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt