elektronikci
FD Üye

Kolay Form Verilen İçli Köfte Orjinal Tat Teğe Bir Birebir Lezzet Tanımı İçin Materyaller
İç harç için
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım su bardağı ceviz (Bıçakla küçülterek)
- 1 avuç maydanoz
- Kimyon(Harca tadını verir kullanmamazlık etmeyin en değerli malzemedir)
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- 3 su bardağı köfteli bulgur (İnce olan bulgur)(200ml)
- 1 çay bardağı irmik (100 ml)
- 3 su bardağı ılık su (Asla kaynar olmamalıdır)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon (Yarım çay kaşığı kadar)
Kolay Biçim Verilen İçli Köfte Orjinal Tat Teğe Bir Tıpkı Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle iç harcını hazırlamaya başlayarak soğumasını sağlamalıyız. Sıvı yağı tencereye alarak evvel soğanları minik minik küp küp doğrayarak pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra kıymayı da ekleyerek kavuruyoruz. Salça ve baharatlarını ekleyerek güzelce kavuruyoruz. Ocağın altını kapatıp kıyılan maydanoz ve bıçakla küçülttüğümüz cevizi ekleyip karıştırıp bir kenara alıyoruz ve harcımız hazır.
- Derin bir kapta bulguru ve irmiği kaşıkla karıştırıp üzerine suyunu ekliyoruz. (su kaynar olmamalıdır) ağzına bir şey örtüp 5-6 dakika şişesini bekliyoruz.
- Daha sonra üzerine salça ve baharatları ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Güzelce karışsın birbirine. Daha sonra yumurta ve unu ekleyerek düzgünce yoğuruyoruz ve hoş bir hamur elde ediyoruz. (resimlerden bakabilirsiniz).
- Formunu istediğiniz üzere verebilirsiniz fakat elde ve kalıpta alışkın olmadığımıza ötürü kalın bir hamur elde ediyoruz lakin artık göstereceğim sistem hem çok pratik hemde hepsi birebir kalınlık ve uzunlukta oluyor incecik ve içi dopdolu oluyor.
- Ben pişirme kağıdı kullandım. Streç sinemada kullanabilirsiniz. Tepsi büyüklüğündeki pişirme kağıdını tezgaha serin. Elinizi biraz ıslatarak hamurdan avuç içi büyüklüğünde modül koparıp elinizde top yapıp yayın biraz sonra pişirme kağıdının altına yerleştirin.
- Başka yarısını da top yaptığınız hamurun üzerine örtün (Resmi var ) daha sonra merdane ile orta uzunluk çorba kasenizden biraz büyük olacak biçimde açın.
- Çok dikkatli bir biçimde çok yavaşça hamurun üzerinden kağıdı kaldırın (Kaldırdığınız tarafı zıt çevirip alt kısmını da ayırın kağıttan.
- Daha sonra orta uzunluk çorba kasenizin ağzına su sürüp hamura oturtup yuvarlak kesin kenar kısımlarını tekrar hamura ekleyip açacağız. 1 yemek kaşığı dolusu harç koyup kenarına kağıdın ortasındaki hamuru katlayalım. Kenarlarını su sürerek kapatın.
- Not????????
İçli köfte imalinde su çok değerli kesinlikle su kullanarak köfteleri kapatın, hamuru çok çok inceltmeyin ,iç harcını az koymayın, tuzsuz olmaması için kesinlikle tadına bakın, hamura biçim verirken çok inceltmeniz halinde çatlak olursa su ile yapıştırabilirsiniz.
- D biçimini vereceğiz hamura. Öteki hamurdan hepsine birebir süreci uygulayın. Ben tepsiye pişirme kağıdı serip üzerine dizdim ve kızarmadan evvel yarım saat kadar buzlukta dinlendirdim.
- Kızartırken bol yağ gerekli ve yağınız çok kızgın olmalı. Derin bir kızartma tavası tercih edin çok çok atmayın 3 tane 3 tane atıp pişirin. Süratli pişiyor. Rengi değiştiğinde alın ocaktan. Sıcak servis yapın.
- Buzlukta saklamak istiyorsanız kızartmadan kaldırın. Biraz uğraştırıyor benim baya bir vaktimi aldı fakat iyiki yapmışım dediğim birebir yepyenisi üzere olan kusursuz bir tat yakaladım. İnanın pişman olmayacaksınız. Şimdiden afiyet olsun hoş beşerler????????????????????