Kolay Soğan Közlemesi (Fırında) Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg kuru soğan
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- ️1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- ️Tercihe nazaran balzamik sirke 1 tatlı kaşığı
Kolay Soğan Közlemesi (Fırında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuru soğanları kabuğunu soymadan ortan ikiye kesip fırın tepsisine aksi çevirip fırınlanır.
- Sıcak fırında 30 dakika kadar 250 derece de pişirme süreci yapılır.
- 15-20 dakika daha fırında bekletiyorum daha hoş oluyor. Çok kolay bir biçimde kabukları çıkıyor aslında. Et yemeklerinin yanına, kahvaltıda, garnitür olarak tüketebileceğiniz bir lezzet. İsterseniz, tuz, nar ekşisi, zeytinyağı ile de lezzetlendirebilirsiniz. Ben ayrıyeten balzamik sirke de çok seviyorum, çok yakışıyor.