Kolay Su Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket hazır su böreği yufkası
- 100 gr tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 100 gr beyaz peynir ve maydanoz
- 3 lt sıcak su
- 3 lt soğuk su
Kolay Su Böreği Tanımı Yapılışı
- Derin bir kaba soğuk su dökelim.
- Derin kabın içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuz ek edelim.
- 1 adet yufkayı alalım evvel sıcak suya koyalım, bir kevgir yardımıyla alıp soğuk su ya batırıp, tekrar kevgirle alıp yağladığımız fırın tepsisine buruşuk halde yayalım.
- Yaydığımız yufkanın üzerine erittiğimiz tereyağını fırçayla sürelim.
- Sonra kalan yufkaların yarısına tıpkı süreci uygulayın ve maydanoz doğradığımız peynirleri yufkanın üzerine serelim.
- Kalan yarım paket yufkaları da teker teker sıcak suya sonra soğuk su ya koyarak ve ortalarına tereyağı sürerek tepsiye yerleştirin.
- En son kalan tereyağı ni yufkaların üstüne sürelim ve 180 derecede evvelce ısıtılmış fanlı fırında 20 dakika pişirelim.