Kolay Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
- Hindistan cevizi
Kolay Sultan Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye süt, un, şeker, kakaoyu alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Piştikten sonra ocaktan alıp tereyağı ve vanilini ekleyip iyice karıştırın.
- Fırın tepsinize hindistan cevizini serpin, ama her yerine bol serpin.
- Muhallebiyi her yere eşit gelecek şekilde hindistan cevizi üzerine dökün ve oda sıcaklığına geldiğinde dolaba koyup 4-5 saat dolapta dinlendirin.
- Tatlı dinlendikten sonra kremşantiyi tarife göre hazırlayın ve muhallebinin üzerine spatula ile yayın.
- Sonra ilk önce ikiye sonra 8 dilim çıkacak şekilde dilimleyin.
- Spatula yardımıyla kenarından kaldırarak rulo yapın.Afiyet olsun ????.