Kolay Şuruplu Tatlı Tarifleri
Kolay Şuruplu Tatlılar Resimli
KUŞ YUVASI TARİFİ
Malzemeler
2 yufka
4 yaprak milfoy hamuru
1 su bardağı ceviz ici
1 cay kaşığı tarcın
2 yumurta akı
Şerbeti icin:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
imageskolaysuruplutatlilar5ad3ec18f26d3
Yapılışı
Milfoy hamurunu oda sıcaklığına getirip birbirine yapıştırın ve ince bir şekilde acın Yufkayı yayın ve uzerine de milfoy hamurunu serin Tekrar yufkayı uzerine kapatıp oklava ile uzerinden gecirin Biraz inceltin Cevizi ve şeker bir kapta karıştırın Uzerine yumurta da cevizlerin iclerine akılarıyla karıştırıp bu harcı actığınız hamurun uzerine yayın Rulo şeklinde sarıp kesin Ve tekrar rulo yapın Kesin, bu şekilde hamur bitinceye kadar bu işlemi yapın Bu uzun şeritleri dilimlere ayırın Tepsiye dizin Fırında 200 derecede kızarıncaya kadar 30 dakika pişirin Şerbetini yapın ve fırından cıkan tatlının uzerine dokup şerbetini cektirip servis yapın
EKMEK TATLISI TARİFİ
Malzemeler
1 adet ekmek ici
1 su bardağ sut
2 yumurta
3 corba kaşığı hindistancevizi
3 corba kaşığı ceviz ici
2 su bardağ sıvı yağ
1 su bardağı şeker
imageskolaysuruplutatlilar5ad3ec1a51ffa
Yapılışı
Yumurta ve sutu bir kaba koyup karıştıın İcine hindistancevizini de ilave edin Ve kup kup kestiğiniz ekmek iclerini bu karışımın icine atın ve iyice yedirin Ekmeklerin suyunu sıkarak kofte şekli verin ve yağda kızartın Onceden hazırladığımız ve soğuttuğumuz şerbetin icine ekmek tatlılarını atın Şerbetini cektikten sonra bir kaba alın ve uzerine dovulmuş ceviz serpin
RAMAZAN TATLISI TARİFİ
Malzemeler
1 kase koyu yoğurt
3 tane yumurta
1 cay bardağı sıvıyağ
2 tane kabartma tozu
125 gr tereyağı
Aldığı kadar un
5 bardak su
5 bardak şeker
imageskolaysuruplutatlilar5ad3ec1ba3042
Yapılışı
Şeker ve su ile şerbet yapalım Diğer malzeme ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapalım Ceviz buyukluğunde koparıp rulo yapalım ve 8 şekli verelim Uzerine yumurta sarısı surelim İkisi de ılık olacak şerbet dokulurken
ETİMEK TATLISI TARİFİ
Malzemeler
1 paket etimek
1 paket(200gr) krem şanti
1 paket vanilyalı puding
4,5 su bardağı sut
1 su bardağı şeker
12 su bardağı şeker
Suslemek icin:
dovulmuş fındık
imageskolaysuruplutatlilar5ad3ec1d0e2b4
Yapılışı
Oncelikle şerbeti hazırlayalım, bunun icin1su bardağı suyu tencereye alalım yarım su bardağı şekeri ilave edip kaynatalım
Bu arada pudingi hazırlayalım, tencereye 3,5 bardak sutu dokelim uzerine pudingi ilave edip kıvama gelene kadar pişirelim
Etimekleri bir tepsiye dizelim Uzerine, hazırladığımız şerbeti dokelim (şerbet soğuk olacak) hazırladığımız pudingi dokelim(sıcak olacak) ve yayalım butun etimeklerin uzerini kaplayacak bir şekilde Soğumaya bırakalım
Bu arada 1 su bardağı sut ile krem şantiyi hazırlayalım bunun icin, cukur bir kapa sutu alalım 1 Paket krem şantiyi ilave edip cırpalım kıvama gelene kadar
Soğuyan etimek tatlısının uzerine krem şantiyi alalım ve yayalım Dovulmuş fındık serpelim Etimek tatlısını buzdolabında 1 saat bekletelim 1 Saat sonra tatlı servise hazır olacaktır Afiyet olsun
Kolay Şuruplu Tatlılar Resimli
KUŞ YUVASI TARİFİ
Malzemeler
2 yufka
4 yaprak milfoy hamuru
1 su bardağı ceviz ici
1 cay kaşığı tarcın
2 yumurta akı
Şerbeti icin:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
imageskolaysuruplutatlilar5ad3ec18f26d3
Yapılışı
Milfoy hamurunu oda sıcaklığına getirip birbirine yapıştırın ve ince bir şekilde acın Yufkayı yayın ve uzerine de milfoy hamurunu serin Tekrar yufkayı uzerine kapatıp oklava ile uzerinden gecirin Biraz inceltin Cevizi ve şeker bir kapta karıştırın Uzerine yumurta da cevizlerin iclerine akılarıyla karıştırıp bu harcı actığınız hamurun uzerine yayın Rulo şeklinde sarıp kesin Ve tekrar rulo yapın Kesin, bu şekilde hamur bitinceye kadar bu işlemi yapın Bu uzun şeritleri dilimlere ayırın Tepsiye dizin Fırında 200 derecede kızarıncaya kadar 30 dakika pişirin Şerbetini yapın ve fırından cıkan tatlının uzerine dokup şerbetini cektirip servis yapın
EKMEK TATLISI TARİFİ
Malzemeler
1 adet ekmek ici
1 su bardağ sut
2 yumurta
3 corba kaşığı hindistancevizi
3 corba kaşığı ceviz ici
2 su bardağ sıvı yağ
1 su bardağı şeker
imageskolaysuruplutatlilar5ad3ec1a51ffa
Yapılışı
Yumurta ve sutu bir kaba koyup karıştıın İcine hindistancevizini de ilave edin Ve kup kup kestiğiniz ekmek iclerini bu karışımın icine atın ve iyice yedirin Ekmeklerin suyunu sıkarak kofte şekli verin ve yağda kızartın Onceden hazırladığımız ve soğuttuğumuz şerbetin icine ekmek tatlılarını atın Şerbetini cektikten sonra bir kaba alın ve uzerine dovulmuş ceviz serpin
RAMAZAN TATLISI TARİFİ
Malzemeler
1 kase koyu yoğurt
3 tane yumurta
1 cay bardağı sıvıyağ
2 tane kabartma tozu
125 gr tereyağı
Aldığı kadar un
5 bardak su
5 bardak şeker
imageskolaysuruplutatlilar5ad3ec1ba3042
Yapılışı
Şeker ve su ile şerbet yapalım Diğer malzeme ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapalım Ceviz buyukluğunde koparıp rulo yapalım ve 8 şekli verelim Uzerine yumurta sarısı surelim İkisi de ılık olacak şerbet dokulurken
ETİMEK TATLISI TARİFİ
Malzemeler
1 paket etimek
1 paket(200gr) krem şanti
1 paket vanilyalı puding
4,5 su bardağı sut
1 su bardağı şeker
12 su bardağı şeker
Suslemek icin:
dovulmuş fındık
imageskolaysuruplutatlilar5ad3ec1d0e2b4
Yapılışı
Oncelikle şerbeti hazırlayalım, bunun icin1su bardağı suyu tencereye alalım yarım su bardağı şekeri ilave edip kaynatalım
Bu arada pudingi hazırlayalım, tencereye 3,5 bardak sutu dokelim uzerine pudingi ilave edip kıvama gelene kadar pişirelim
Etimekleri bir tepsiye dizelim Uzerine, hazırladığımız şerbeti dokelim (şerbet soğuk olacak) hazırladığımız pudingi dokelim(sıcak olacak) ve yayalım butun etimeklerin uzerini kaplayacak bir şekilde Soğumaya bırakalım
Bu arada 1 su bardağı sut ile krem şantiyi hazırlayalım bunun icin, cukur bir kapa sutu alalım 1 Paket krem şantiyi ilave edip cırpalım kıvama gelene kadar
Soğuyan etimek tatlısının uzerine krem şantiyi alalım ve yayalım Dovulmuş fındık serpelim Etimek tatlısını buzdolabında 1 saat bekletelim 1 Saat sonra tatlı servise hazır olacaktır Afiyet olsun