Kolay Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket süt
- 1 .5 su bardağı pirinç
- 1 litre su
- 2 su bardağı şeker
- 1 adet portakal
Kolay Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 paket sütümüzü tencereye dökelim.
- 1 litre su koyalım. ( paket süt kutusu 1 litre ölçüsünde )
- Daha sonra 1. 5 su bardağı pirincimizi de tenceremize ekleyelim.
- Ocakta pişirmeye başlayalım.
- 35 dakika sonra pirinçlerimizin açılmaya başlamış olması gerek.
- Pirinçlerimiz açılmaya başlamışsa 1 tane portakalın kabuğunu rendeleyip içine atalım.
- Portakalın suyunu da tenceremize ekleyelim.
- Son olarak şekerimizi de tenceremize ekleyip bir 10 -15 dakika daha pişirelim.
- Tenceremizin altını kapatalım.
- Kaselerimize koyup dinlendirelim.
- Üstüne ceviz ya da tarçın ekleyerek servis edebiliriz. Afiyet olsun.