Kolay Tavuk Çorbası (Enfes Lezzet) Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket tavuk göğsü
- 10 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane
- Tane karabiber
- 1 çay kaşığı toz karabiber
- 1 diş sarımsak
- 1 adet defne yaprağı
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı un
- yarım bardak su
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Kolay Tavuk Çorbası (Enfes Lezzet) Tanımı Yapılışı
- Tavuk göğsümüzü 10 su bardağı suda yaklaşık 25 dakika haşlıyoruz.
- Haşlarken içine bi diş doğranmamış sarımsak, defne yaprağı, tuz ve tane karabiber atalım.
- Öteki tarafta 3 yemek kaşığı una 2 yemek kaşığı limon suyu ve biraz su ekleyip terbiye hazırlayalım.
- Tavukları pişince çıkarıp didikleyelim başka taraftan da tavuk suyuna yel şehriye ekleyelim.
- Tel şehriye pişince içine terbiyeyi ekleyelim bi yandan da karıştıralım ki topaklanma olmasın.
- Son olarak tavuklarımızı ve baharatımızı ekleyip servis edelim.
- Ben serviste kızarmış ekmek kullandım olağanüstü oluyor.