Kolay Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Tarçın
Kolay Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye margarin koyulur, eritilir. Un eklenerek kokusu gidene kadar kavrulur.
- Süt ve şeker eklenerek kısık ateşte yoğunlaşıp kaynayana kadar daima karıştırılır.
- Kaynamaya başlayan muhallebi 2 dakika daha karıştırılarak pişirilir.
- Ocaktan alınır, vanilya eklenir ve karıştırılır.
- Muhallebi blender ile 2 dk kadar karıştırılır.
- Uygun kap ıslatılır ve muhallebi dökülür.
- Oda ısısına gelince buzdolabında en az 3 saat bekletilir.
- Üzerine tarçın serpilerek servis edilir. Afiyet olsun ❤.