Kolay Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket hazır pandispanya
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 150-200 gr labne peynir
- 1-2 çay kaşığı kakao
Kolay Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şeker ve kahveyi bir bardağa koyup sıcak suyu ekleyelim. Karıştıralım soğumaya bırakalım.
- 1 litre süte, un, nişasta ve şekeri ekleyerek muhallebi kıvamını alıncaya dek karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan aldığımız muhallebi ılık olunca labne peynirimizi ekleyelim güzelce karıştırıp 10 dk dinlendirelim.
- Geniş bir tabağa pandispanyalarımızdan bir adedini alalım .
- Üzerini hazırladığımız kahvenin yarısıyla ıslayalım.
- Ben kolaylık olsun diye kalıpta yaptım fakat kaide değil.
- Üzerine muhallebinin yarısını dökelim, tekrar pandispanya, ıslama süreci ve muhallebi ekleyelim.
- Kolay bir formda tramisu yaptık ???? servis yapmadan evvel üzerine süzgeç yardımıyla kakao serpelim. En az iki saat dinlendikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.