Kolay Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler- 1 adet hazır pandispanya keki (kakaolu kullandım)
- 2.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 paket labne peynir(200 gram)
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1 paket 3 ü 1 ortada kahve
- Kakao
Kolay Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebi için süt, şeker, un ve yumurta tencereye alınır ve yoğunlaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
- 15 dk soğumaya bırakılır ve labne peynir eklenerek çırpılır.
- Sıcak su ile 3 u bir ortada kahve karıştırılır.
- Pandispanya keki servis tabağına alınır alt kısmı ıslatılır ve muhallebi sürülür.
- Üst kısım da ıslatılır ve muhallebinin üstüne yerleştirilir.
- Kalan muhallebi pandispanyanın üst kısmına güzelce yedirilir.
- Son olarak pastanın üzerine süzgeç yardımıyla kakao serpilir. 2-3 saat buzdolabında dinlendirilir ve servis edilir. Afiyet olsun.
Moderatör tarafında düzenlendi: